Poëziefestival

Datum: 04/03/2016
Tijd: 19:30 - 23:00
Locatie: Kleine Kerk

Tussen de regels door

Het is inmiddels al een bekend onderdeel van de jaarlijkse programmering van Stichting Kleinoot: een poëziefestival.
Op 4 maart 2016 zal het voor de vijfde keer worden georganiseerd.Als thema is dit jaar gekozen voor: ‘Tussen de regels’, poëzie in en rond de wereldoorlogen.  Een periode waarin veel tot ontwikkeling kwam, zoals film en jazzmuziek, maar ook vrouwenkiesrecht en de achturige werkdag, de beurscrisis en de opkomst van het Nationaal Socialisme.  Heeft dat invloed gehad op de poëzie? Het was een tijd waarin vernieuwende poëzie ontstond, waarin vaste literaire vormen werden losgelaten. Maar ook de tijd waarin die kunst weer verboden werd omdat het niet toegankelijk was en niet als propaganda gebruikt kon worden.

Poëziegroep van De Kleine Kerk

De poëziegroep van De Kleine Kerk zal weer een bijdrage leveren met het lezen van gedichten, afgewisseld met beelden en muziek. Teksten en muziek worden op elkaar afgestemd en bieden een ruim scala aan gedichten, van lichtvoetige teksten tot poëzie waarover je blijft nadenken. Dit onderdeel van het programma wordt al vele jaren hoog gewaardeerd.

Lecture Concert

Een speciale bijdrage wordt verleend door Janneke Zegveld, viool en Mark Snitselaar , (bas)klarinet. Zij brengen een combinatie van een lezing en muziek rond het thema Entartete Musik.entartete-music-vioolkoffer-prikkeldraad-675x380 In een Lecture Concert spelen zij werken van componisten die door de Nazi’s als ‘entartet’, gedegenereerd, werden bestempeld. Ze schetsen de achtergronden van het muzikale leven in en rond de oorlogsjaren. Op het programma staan werken die werden verboden vanwege de joodse komaf van de componist.

Stichting Plint

Er zal ruim de tijd zijn om de stand van Stichting Plint met allerlei poëziegadgets te bezoeken en ook zal een boekhandel aanwezig zijn met een ruime sortering poëziebundels. Rond half elf wordt de avond afgesloten met een glaasje en een hapje.

Datum:                 Vrijdag 4 maart 2016, 19.30 – 23:00 uur
Locatie:                De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129,
1115 AP Duivendrecht
Entree:                  €  10,-
Kaartverkoop:  aan de zaal
Reserveren:        www.stichtingkleinoot.nl
Organisatie:        Stichting Kleinoot
Info:                          Gerie Bouman, tel. 020-4160181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.