Mitsuko Saruwatari

Datum: 21/02/2016
Tijd: 15:00 - 16:00
Locatie: Amstelkerk

Pianorecital

door Mitsuko Saruwatari 

met de werken:
F. Schubert        Vier Impromptu’s, D. 935 (Op. posth. 142)
R. Schumann     Waldszenen
F. Chopin            Ballade No. 1 in g, Op. 23,
F. Chopin            Nocturne in bes, Op. 9 No. 1
F. Chopin            Nocturne in Fis, Op. 15 No. 2
F. Chopin            Ballade No. 4 in f, Op. 52 

Geniet van het prachtige piano repertoire op deze zondagmiddag. Poëzie, fantasie en verlangen. In dit programma wordt de kern van romantiek ten gehore gebracht. 

Schuberts  Impromptu’s opus 142 in 1827

Schubert heeft zijn Impromptu’s opus 142 in 1827, een jaar voor zijn dood, geschreven. De Impromptu’s bestaan uit 4 stukken.
Enerzijds zijn de vier delen contrasterend van karakter, anderzijds vullen ze elkaar mooi aan. Daardoor vormen zij een prachtig geheel.
Schumann, een groot bewonderaar van Schubert, noemde opus 142 daarom “bijna een sonate”.
Het eerste deel is een soort “Winterreise,” en heeft een verhalend karakter. De muziek wandelt door een droom zonder een uitweg te vinden.
Na het liedachtige tweede deel volgt een fraai variatiedeel. Het laatste deel is een aanstekelijke volksdans.

Kreisleriana van Schumann

Schumann componeerde zijn Kreisleriana volgens het gelijknamig getitelde boek van E. T. A. Hoffmann. Hij was een groot liefhebber van dit boek en was enorm geïnspireerd door de excentrieke, artistieke en extreme hoofdpersoon, de “kapelmeester Johannes Kreisler”. De acht delen bestaan uit één of meer contrasterende delen die elk een diepe en grote emotionele expansie kennen.
Het is een van de meest dramatische pianocomposities van Schumann die hij zelf beschouwde als één van zijn beste werken.

 Mitsuko Saruwatari

Mitsuko Saruwatari begon haar pianolessen toen zij vier jaar was. Zij volgde haar pianostudie aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo. Vanaf 1987 studeerde zij met een stipendium van Nederlands regering bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1991 behaalde zij het diploma uitvoerend musicus. Gedurende twee jaren daarna verdiepte zij in Londen haar spel onder leiding van John Bingham. Zij geeft regelmatig pianorecitals en kamermuziek- concerten zowel in Nederland als in Japan. In 1985 was Mitsuko Saruwatari winnares van muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto, Japan. Zij heeft een CD opgenomen met werken van Frédéric Chopin. Mitsuko Saruwatari is een van de oprichters van het Uriël Ensemble.

Aanvang:  15:00 uur
Locatie:       Amstelkerk,
Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk a/d Amstel
Toegang:    aan de zaal  € 22,50
voorverkoop  € 20   reservering:  reserveerskda@gmail,com
Stichting Kamermuziek aan de Amstel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.