Koren Ouder-Amstel

In dit overzicht zijn zoveel mogelijk koren in Ouder-Amstel opgenomen.

Elckerlyc koor

Een liturgisch popkoor dat zo ‘nu’ mogelijk probeert de inhoud van de viering tot het hart te laten spreken. Het koor repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in het Elckerlycgebouw, Schoolweg 2, 1191 JP Ouderkerk.

Elckerlyc-koor-Ouderkerk-346x245
Het koor heeft maandelijks een uitvoering in de Urbanus kerk in Ouderkerk aan de Amstel.

Informatie bij Lida Bakker, tel: 020-4965913 of lidabacker@live.nl
www.koor-elckerlyc.nl

In The Mood

In The Mood is een vrouwenkoor uit Ouderkerk aan de Amstel, opgericht in 1988. Het koor telt ongeveer 25 leden die, zoals de naam al doet vermoeden, vooral meedoen omdat ze zin hebben in zingen en er veel plezier aan beleven. Elke maandagavond zingt In the Mood in de Amstelschool in Ouderkerk.

Nieuwe leden zijn zeer welkom! Evenals vrienden die het koor graag een (financieel) steuntje in de rug geven.


In the MoodIn the Mood

Verschillende malen per jaar verzorgt het koor optredens in de regio. Zo doen ze regelmatig mee aan korendagen in Amsterdam (in Paradiso), Abcoude en Amstelveen. Bovendien treedt In the Mood met veel plezier op in verpleeg- of verzorgingshuizen, bijvoorbeeld met een kerstrepertoire. Af en toe wordt een eigen (meezing)concert gegeven m.m.v. muzikale vrienden of een ander koor.

Dirigent én pianist: Aad van der Velde
Meer informatie: Willy Brinkman tel.: 020 441 6363
info@vrouwenkoorinthemood.nl

’t Kwetternest

Het kinderkoor van de Urbanus kerk in Ouderkerk aan de Amstel voor kinderen vanaf groep 4 t/m de brugklas. Repetities op donderdag van 18.45 tot 19.30 uurin het parochiehuis. Eén keer in de maand treedt het koor op.

St. Caeciliakoor Ouderkerk

Het koor richt zich vooral op klassieke koorzang. De repetities zijn op donderdag van 19.45 tot 22.00 in het parochiehuis. Een keer per maand treedt het koor op in de Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel.

Gemengd koor St. Caecilia Duivendrecht

Het gemengd R.K. kerkkoor St. Caecilia telt momenteel 9 leden. Toch wordt er nog steeds enthousiast gezongen. Het koor repeteert 1 x per week en zingt vier maal per maand op zon- en feestdagen.
St. Ceacilia
Gemengd koor St. Caecilia hecht aan het gebruik van Latijn tijdens de liturgie, maar ook het Nederlands komt aan bod.

Parels uit de Polder

Het smartlappenkoor uit Ouderkerk aan de Amstel heeft als lijfspreuk: bij ons is treurnis troef….

Smartlappenkoor “Parels uit de Polder ” uit Ouderkerk bestaat zo’n zes jaar. Dirigente Gonny Meesters is zes jaar geleden gevraagd om een keer een cursus smartlappen te verzorgen voor Coherente (toen nog SSO) Het bleek een succes te zijn. Het smartlappenkoor werd een veelgevraagd koor op feesten en jubilea.

koor-parels-uit-de-polder
Smartlappenkoor “Parels uit de Polder ” uit Ouderkerk

Het koor bestaat uit 25 leden. Het koor repeteert in de Bindelwijk. woensdag 20.00 uur. Opgeven kun je via Coherente. De kracht zit hem in de enthousiaste uitstraling op het toneel. het koor wordt begeleid door twee musici. Accordeon en gitaar. het koor bestaat uit circa 10 mannen en 15 vrouwen.Het repertoire bestaat uit o.a:”de dievenwagen”, ketelbinkie, de smokkelaar ,”een man mag niet huilen” en nog veel meer. Ook solisten kunnen zich uitleven in dit koor.

Meer informatie bij de dirigente Gonny Meesters, 06-25042811 of meesters@chello.nl

The Monday Singers

Pop- en musicalkoor uit Duivendrecht, opgericht in 1985, heeft ca. 50 leden.

Repetitieavonden op maandagen van 20.00 tot 22.15 uur in vier stemgroepen, in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht.

www.themondaysingers.nl
Marijke Wigboldus, m.wigboldus@upcmail.nl
0646154143
Dirigent Joep van der Oord
Muzikaal begeleider: Hans Worm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ouder-Amstel