Beeldend Kunstenaars Amateur

Op deze pagina vindt u een overzicht van de amateurkunstenaars in Ouder-Amstel.

Bob van Beijnen

Ouderkerk aan de Amstel

Van Beijnen beperkt zich niet tot één techniek of thema. Naast gouache en acrylverf past hij gemengde techniek toe. De non-figuratieve werken kenmerken zich door het lijnenspel en de kleuren die in elkaar overvloeien. De onbevangen manier van schilderen resulteert in kleurrijke doeken met verrassende composities, vol dynamiek, ritme en beweging.

Monique ClementMoniqueClement-logo

Ouderkerk aan de Amstel

“Liefde voor keramiek”

Keramiste Monique Clement werkt graag met klei. Het is een heel directe werkwijze, omdat elke aanraking meteen zichtbaar is. Ze heeft een voorliefde voor handvormen en maakt graag gebruiksvoorwerpen, zoals vazen, potten en schalen. Maar ook maakt ze graag abstracte vormen en beelden. Door te variëren met verschillende kleuren klei, opbouwtechnieken, aanbrengen van textuur en glazuren is het werken met klei zeer veelzijdig.

MoniqueClement-vaas-immage1-kl MoniqueClement-vaas-item12-kl

Ook het gebruik van diverse stooktechnieken levert afwisselende eindproducten. Zo gebruikt Monique een oude Japanse stooktechniek: Raku. Deze techniek, voornamelijk bedoeld om theekommen te stoken voor de theeceremonie, kenmerkt zich door prachtige kleurscharkeringen en glazuur craquelures. MoniqueClement-2-lange-figuren-klHet
woord “raku” staat voor welzijn, vreugde en geluk.

moniqueClement-item2-raku-IMG_1824-770x500-kl

Monique werkt met of zonder verhaal, een thema ontstaan vanuit een droom of de geest, maar altijd vanuit het hart; in haar werk en bij het geven van workshops.

Monique volgde de Ambachtelijke keramiek opleiding SBB in Gouda (2009 – 2011).

website: www.moniqueclementkeramiek.nl
Tel.: 020-496 3715
Email: info@moniqueclementkeramiek.nl

Wies Israëls

Ouderkerk aan de Amstel

Haar schilderijen sluiten mooi aan op de omgeving van Ouderkerk, want ook in haar werk staat de natuur en het landleven centraal. Zij geeft in haar werk op meer gedetailleerde wijze dieren en planten weer.

Tekenen en schilderen doet ze al van kinds af aan, maar heeft pas handen en voeten gekregen toen ze vijf jaar geleden naar Noorwegen verhuisden en het schilderen in lesvorm oppakte. Eenmaal weer terug in Nederland is Wies hiermee verder gegaan, en schildert elke week.

Haar onderwerpen zijn simpel: schelpen, boerderijdieren zoals schapen, kippen en koeien, vogeltjes, fruit, groenten en bloemen, veelal tulpen. Het buitenleven trekt haar enorm aan, ze is vaak op Texel middenin de natuur en het boerenleven, en dit komt tot uiting in haar schilderijen. Haar stijl is vlot en snel geschilderd, maar met oog voor details.

Ze gebruikt acryl dat zich prima hiervoor leent. Niet goed? dan schildert ze er lekker weer overheen, totdat ze tevreden is. Hierdoor krijg je een structuur op het doek dat ruw aandoet en reliëf geeft. Als het “af” is laat ze het af en toe zoals het is en soms gaat er mat- of glansvernis overheen.

“Je bent zo goed als je laatste werk”—Wies Israëls

Elke keer probeert Wies iets beter te worden en geniet van dit proces. Je bent echt nooit te oud om te leren!!

Hans Keijzer

Ouderkerk aan de Amstel

“Glas en Licht en beweging”

Fotograaf in hart en nieren. Mijn favorieten onderwerpen om te fotograferen zijn: glas, licht en beweging. De vervreemdingseffecten worden tijdens de opname gecreëerd en worden daarna middels Adobe Lightroom en Photoshop geoptimaliseerd.

Hans-Keijzer-glas Hans-Keijzer-in-het-bos Hans-Keijzer-Lichtfestival-2015
Glas In het bos Lichtfestival 2015

Naast het zelf fotograferen deel ik ook graag mijn kennis op het gebied van fotografie en ben ik als voorzitter van de fotowerkgroep Coherente verantwoordelijk voor het organiseren van exposities, workshops, fototochten en fotobesprekingen. Mijn eigen werk is te zien op www.fotokeij.nl en van de fotowerkgroep op www.coherente.nl/ouderkerk/fotowerkgroep Behalve tijdelijke exposities verzorgt de fotowerkgroep ook de foto’s voor in het dienstencentrum van Ouderkerk en het buurthuis Waver.

Heb je vragen mail dan naar: info@fotokeij.nl

José Niekel en Karin Niekel

José Niekel schildert vogels, dieren. Meer informatie op www.joseniekel.nl

Zus Karin Niekel schildert ook. Samen exposeren ze hun werk.
Informatie: www.joseniekel.nl/karin_niekel_info.html

Helga Rave

Na 10 jaar aquarel- en olieverf figuratief aan de Volksuniversiteit stopte Helga Rave enkele jaren met schilderen. In 2003 tijdens de open atelierroute deed ze inspiratie op bij Esther Brink en begon non-figuratief te werken met gouach- en acrylverf. Daarnaast paste Helga gemengde techniek toe, ze werkte met papier, zand, kruiden, houtvezels en gordijnstoffen.

Helga Rave overleed op 8 november 2012.

Marianne Wintershoven Hink

Duivendrecht

Wat doet de steen met mij?

Het raakt mij door de kleur en de al bestaande vorm.

De hardheid en de zachtheid van de steen.

Blijft het voor mij iedere keer een uitdaging om weer een beeld te maken.

Wijnand Slokker

www.wijnand-slokker.nl

Willy Zeldenrijk

Ouderkerkse kunstenares schildert al meer dan 30 jaar, aanvankelijk aquarel bij verschillende leermeesters. Daarna met olie- en acrylverf. Willy vindt inspiratie in en om in het huis en in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ouder-Amstel