VIERDE POËZIEFESTIVAL

Datum: 27/02/2015
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Kleine Kerk

STICHTING KLEINOOT ORGANISEERT HET VIERDE POËZIEFESTIVAL

Familie, vriendschap, tijd en ouderdom: allemaal onderwerpen waarover al eeuwenlang gedichten worden geschreven. In de 17e eeuw schreef Constantijn Huygens een gedicht aan zijn kinderen over zijn 88e verjaardag. In de 20e eeuw schreef Rutger Kopland een gedicht over zijn dochters die het huis uitgaan. Het zijn herkenbare onderwerpen en gebeurtenissen, die in een gedicht op een bijzondere wijze beschreven worden. En dat gebeurt al eeuwenlang.

Zolang er taal is, is er poëzie.  De poëzie als uitingsvorm is niet aan het veranderen. Bij alle grote ervaringen en emoties wenden mensen zich tot het lied en het gedicht. Vormexperimenten en verschillende presentaties van poëzie horen daarbij. Ook dat is niet nieuw. Het gaat om het “en, en, en”: het is fijn dat poëzie overal mag zijn, in elke denkbare vorm. Gedichten verbinden, spiegelen, verklaren, geven nieuwe dimensies aan je eigen ervaringen.

Op vrijdag 27 februari organiseert Stichting Kleinoot voor het vierde achtereenvolgende jaar een klein Pöeziefestival in Duivendrecht. Een avond met muziek en gedichten ‘Van Alle Tijden’: van Middeleeuwen tot heden. Van Vondel tot Hester Knibbe, winnares van de VSB Poëzieprijs 2015.

De avond begint met een muzikale bijdrage van het Gheselscap Goet ende Fyn. Dit Gheselscap Goet ende Fyn – waarvan de naam ontleend is aan het 14e eeuwse Egidiuslied – is een professioneel muziekensemble, dat zich specialiseert in oude Nederlandse en Vlaamse liederen, dansmuziek, volksgebruiken, muzikale gedichten en folklore vanaf de middeleeuwen.

De leden van Gheselscap Goet ende Fyn brengen in hun programma’s een afwisseling van ernst en luim, muzikaal luistergenot en lichtvoetig vermaak. Zij brengen Middeleeuwse liederen en gedichten ten gehore, waarbij ze zichzelf begeleiden op oude instrumenten, zoals de draailier, de gemshoorn, de vedel en een aantal schalmeien.

Na de pauze zullen leden van de Poëziegroep van De Kleine Kerk gedichten voordragen. Deze groep, die al sinds 1999 bestaat,  heeft gedichten uitgekozen waarin de thema’s terugkomen die dichters geïnspireerd hebben door de eeuwen heen. De gedichten worden afgewisseld met muziek en beelden die bij de gedichten zijn gezocht.

Tussen de optredens door is er gelegenheid om in een ontspannen sfeer met elkaar van gedachten te wisselen over wat we met poëzie in ons leven kunnen. Er is een boekentafel, waar u gedichtenbundels en andere boeken kunt aanschaffen. En er is een stand van PLINT. Hier kunt u gadgets en leuke cadeautjes kopen, waar poëzie en beeldende kunst mooi samengaan.

De avond begint vanaf 19.30 uur met een inloop, een kopje thee of koffie en na afloop van het programma is het om ca. 22.30 uur tijd voor een hapje en drankje.
De entree bedraagt € 8,00. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website www.stichtingkleinoot.nl waar u ook meer informatie kunt vinden.

Datum en Tijd:    Vrijdag 27 februari vanaf 19.30 uur
Plaats:                       De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP                                                   Duivendrecht
Entree:                     € 8,00
Reserveren:          www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:            Gerie Bouman, tel. 020-4160181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.