Hommage aan Jules de Corte

Datum: 19/04/2015
Tijd: 15:00 - 16:30
Locatie: Kleine Kerk

“Ik zou wel eens willen weten”

Jules de Corte (1924-1996) schreef en componeerde meer dan 3000 liedjes. Mooie, poëtische, filosofische en maatschappijkritische liedjes, waarmee hij veelvuldig optrad voor radio, televisie en in theaters.
Veel van de teksten zijn nog steeds zeer actueel. De muziek wordt door kenners wel eens vergeleken met de muziek van Schubert. Zijn oeuvre werd bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs, de Louis Davidsprijs, een Gouden Harp en een Edison.Zijn liedjes gaan over politiek (politici hebben meer ambitie dan talent),  het politiek kwetterende liedje ‘de Vogels’ (De vogels zouwe na heel lang kniezen en eindeloos praten een koning kiezen), de kerk, oorlog (het nog steeds actuele liedje ‘Honger en Geweren’), het milieu en ouder worden. Ook was hij zijn tijd ver vooruit met het liedje Ome Jan (familiediner van de EO) maar hij schreef ook liedjes die nergens op slaan zoals ‘7 Kippen en een haan’.Als je goed luistert naar de liedjes van Jules de Corte zijn heel veel liedjes in 2015 goed inpasbaar.

Bert Tielemans                             en                       Kees van Zantwijk

Bert-Tielemans                                     Kees-van-Zantwijk
 treden op met hun programma ‘Hommage aan Jules de Corte’. Ze doen dat in kleine kerkjes en concertzaaltjes, bij evenementen en op open dagen in diverse serviceflats, bij algemene vergaderingen van pensioenorganisaties, bij ouderen-bonden enz. Steeds blijkt weer: ‘Het oudere publiek houdt van de liedjes van Jules de Corte; men herkent zijn liedjes en geniet van de muziek en de actualiteit’. De muziek van Jules de Corte staat sinds kort opnieuw in de belangstelling. Onlangs werden verschillende nummers ten gehore gebracht in ‘de wereld draait door’, bij omroep Max en in de theatervoorstelling ‘Wij Nederlanders’. Dit jaar verscheen de bladmuziek van 52 nummers en een dubbel CD met onbekend werk.

HOMMAGE AAN JULES DE CORTE

Denkend aan de musicus Jules de Corte komen begrippen als liefdevol, professioneel en uniek naar boven. De ‘professionele lat’ lag op het hoogste niveau. In al zijn composities hoor je de kwaliteit; de pianobegeleidingen bevatten prachtige harmonieën; de akkoorden zijn bij de Corte de samenvoeging van bewegende stemmen; de inleidingen en intro’s krijgen een geheel eigen melodie. De teksten van Jules de Corte blijken onverminderd actueel. De nummers die ze zingen bieden zicht op het brede spectrum van de Cortes talent. Ze zijn vrolijk, melancholiek, scherp en liefdevol, poëtisch en geëngageerd.

Bezetting:
Bert Tielemans – zang
Kees van Zantwijk – piano
Meer informatie op: www.hommageaanjulesdecorte.nl

Organisatie:              Stichting Kleinoot
Datum:                         Zondagmiddag 19 april 2015, 15.00 – 16.30 uur
Plaats:                           De Kleine Kerk
Entree:                          € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop:         Aan de zaal
Reserveren:              www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:                Mw. G. Bouman-Passchier,  020-4160181

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.