Rasim Huseynov exposeert in dorpshuis duivendrecht

 Rasim Huseynov exposeert in Dorpshuis Duivendrecht

Datum: 08/03/2020
Tijd: 13:00
Locatie: Dorpshuis

Nieuwe expositie in Dorpshuis Duivendrecht

In het teken van de internationale vrouwendag 8 maart exposeert  Rasim Huseynov  in het Dorpshuis in Duivendrecht.  Huseynov (1964, Azerbeidjan) voltooide zijn studie op het Azim Azim – Zade’s Art Colege in 1984 en op de  Mirzaaga Aliev’s Art University. Sinds 1988 heeft hij meer dan 100 exposities op zijn naam staan.

Rasim Huseynov exposeert in Dorpshuis Duivendrecht

Huseynov bouwt zijn schilderijen op met een basis van filigrein, een donkergroene kleur. Deze achtergrond geeft het water weer, dat in de meeste van zijn werken het belangrijkste element is.  Huseynov maakt ingetogen symbolisch werk. De gedetailleerde schilderijen lijken qua sfeer op religieuze iconen, maar de symboliek is zeer persoonlijk. De vrouw, de moeder is het symbool van kracht voor wie hij in zijn schilderijen veel respect betoont. De kinderen zijn de engelen. Het werk van Huseynov is emotioneel, maar op een meer ingetogen manier.

Rasim Huseynov exposeert in dorpshuis duivendrecht

Azerbeidzjan en Nederland

In 2000 verhuisde Huseynov met zijn vrouw die ook kunstenaar van beroep is, naar Nederland waar hij sinds 2008 doceert aan de Creatief-Technische Opleiding Sint Lucas in Boxtel.  Huseynov exposeert regelmatig in de ambassade van Azerbeidzjan te Den Haag.

Opening door wethouder

De expositie wordt op zondagmiddag 8 maart officieel geopend door Axel Boomgaars om 13.00 uur in het Dorpshuis Duivendrecht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.