Nu te zien

Nu te zien

Datum: 19/02/2020 - 13/04/2020
Tijd: 13:00 - 16:00
Locatie: Museum Amstelland

Expositie
Wijnand Slokker & Vanessa Rademaker
Nu te zien

Openingstijden : woensdag – zondag 13:00 – 16:00 uur

Nu te zienNa vroeg te zijn begonnen met tekenen, hoofdzakelijk met houtskool en Oost-Indische inkt, is Wijnand Slokker (75) zich rond 1980, mede geïnspireerd door de kunstenaars Cees van Aalst en Ton Albers, meer gaan toeleggen op de aquareltechniek. Inmiddels is hij een succesvolle aquarellist. Met de vluchtige, bijna transparante kleuren kan hij zeer goed de juiste sfeer weergeven.

Vogels en hars

Wijnand probeert u op deze tentoonstelling te laten beleven, hoe mooi en divers onze mooie luchten en landschappen zijn. Voor deze expositie heeft hij ook een serie vogels uitgewerkt waarbij de aquarellen zijn afgewerkt met een laag hars. Een bijzonder en zeer geslaagd project.

In 2016 heeft Wijnand de Cultuurprijs Ouder-Amstel gewonnen.

Nu te zien
cultuurprijs 2016

Zijn werken zijn te zien op de site www.wijnand-slokker.nl

Vanessa Rademaker

Nu te zien Het werk van Vanessa Rademaker (50) is multidisciplinair, zowel qua materiaal als in onderwerp. Experimenteren met diverse materialen heeft haar voorkeur. Haar favoriete onderwerpen zijn gebouwen, landschappen, dieren en mensen.

De kennisachtergrond van Vanessa is breed, maar vond zijn oorsprong in werktuigbouwkunde waarbij het technische tekenen en de kennis van materialen en de verwerkingsmethoden een onderdeel was van de studie. Zij ontwikkelde zich als zelfstandig kunstenaar en is gericht lessen gaan volgen bij het Rijksmuseum om zich de technieken in ei-tempera, olieverf en het menselijk lichaam eigen te maken.

Nu te zien

Vanessa heeft haar atelier in ’t Jagershuis in Amstelveen. Ze geeft daar workshops ei-tempera maken, passepartout snijden en werken met hars. Ze werkt ook in opdracht.

Voor meer informatie zie: www.vanver.nu/kunst/portfolio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.