Lunchconcert Urbanus

Datum: 20/03/2015
Tijd: 12:30 - 13:00
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Op vrijdag 20 maart zal in de St Urbanuskerk het eerste Lunchtijd Concert van het Urbanus Concertseizoen 2015 worden gegeven door:
Gerlieke Aartsen – hobo en
Eric Jan Joosse – orgel.
Zij spelen werken van Bach en zijn leerlingen, onder andere:
Johann Sebastian Bach de Hobosonate in g klein, deel 1,
Johann Ludwig Krebs de Fantasia in f klein
Alessandro Marcello het Hoboconcert in d klein, deel 3.
Van dit laatste werk heeft Bach een transcriptie voor klavecimbel geschreven.

Gerlieke

Gerlieke Aartsen studeerde in 2012 af als hoboïste aan de Master-opleiding van het Conservatorium Amsterdam. Zij wist daarbij de jury te overtuigen van het feit dat de hobo zich niet alleen leent voor klassieke muziek, maar ook voor andere muziekstijlen waaronder jazz en klezmer.

Gerlieke treedt regelmatig op in de meest uiteenlopende samenstellingen. Ze remplaceert onder andere bij de Marinierskapel, het Nederlands Blazers Ensemble, het Residentie Bach Orkest, Philharmonia Amsterdam, l’Orchestre Particolare en Ars Musica.

Haar enthousiasme voor muziek brengt ze graag over op kinderen. Zo heeft ze afgelopen zomers in Nepal en Myanmar muziekprojecten gedaan in weeshuizen, geeft ze hoboles in Amsterdam en omstreken en staat ze voor de klas als muziekdocent.

Eric Jan Joosse studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, waar hij in 1983 het Praktijkdiploma Kerkmuziek en in 1985 zijn orgeldiploma behaalde. Daarna studeerde hij koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward.

Eric Jan Joosse is cantor-organist van de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel, vaste repetitor van COV Amicitia Uithoorn en onder meer dirigent van Chorus Ad Hoc, de Amstellandse Cantorij en het Franz Liszt Kamerkoor.

De toegang tot de concerten is gratis.
Na afloop wordt een deurcollecte gehouden om de onkosten te dekken.

Tot de zomervakantie staan nog twee Urbanus Concerten op het programma. Op vrijdag 24 april 2015 (aanvang: 12.30 uur) een Lunchtijd Concert met Laurens de Boer (piano) en op zondag 17 mei (aanvang: 15.30 uur) een operaconcert met Suzanne Brussee-Van de Vosse (sopraan), Valerie Friessen (alt), Leo van der Plas (tenor), Peter Arink (bas) en Hans van Beelen (vleugel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.