Urbanus Lunchtijd Concert

Datum: 24/04/2015
Tijd: 12:30 - 13:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Indonesische muziek

Op vrijdag 24 april zal Laurens de Boer op het tweede Urbanus Lunchtijd Concert, getiteld Indonesische muziek, in de St Urbanuskerk (Achterdijk 1, Ouderkerk aan de Amstel) op de piano gamelan-muziek ten gehore brengen (aanvang 12.30 uur).

Hij zal werken van Claude Debussy, Gareth Farr, Jan Rokus van Roosendael, Albert van Veenendaal, Alfred Wong en Sinta Wullur vertolken. Een tweetal van deze werken is in opdracht van het Fonds Podiumkunsten speciaal voor Laurens de Boer gecomponeerd.

Laurens de Boer

Laurens de Boer studeerde bij Barbara Grajewska in Rotterdam en specialiseerde zich in hedendaagse muziek en kamermuziek.  Met het Rosa Ensemble, De Watertoren, het Zuiderzee Orkest, het Doelen Ensemble en verschillende duo-combinaties speelde hij de afgelopen jaren ongeveer op alle belangrijke Nederlandse podia.

Percussive Piano Project

Het gamelan-programma maakt deel uit van  Percussive Piano Project waarmee Laurens de Boer in korte tijd een grote reputatie in de (inter-)nationale muziekwereld verworven heeft.

Ritme, puls en groove zijn de belangrijke ingrediënten van dit virtuoze solo-pianoproject, waarin pianist en componisten zich laten inspireren door de wereld van het slagwerk in al zijn verschijningsvormen.

De toegang tot de concerten is gratis.
Na afloop wordt een deurcollecte gehouden om de onkosten te dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.