Dijk en Duin Consort

Datum: 21/01/2018
Tijd: 15:00 - 16:00
Locatie: Kleine Kerk

Dijk en Duin Consort

Marga van der Pol, Peter Smith, Annemiek Husslage, Roosmarie van Dijk, Marianne Hoek

Tot medio 2016 bestond het Dijk en Duin Consort uit 4 blokfluitisten, maar inmiddels is er een vijfde speler bij. Hun repertoire bevat zowel vier- als vijfstemmige stukken en omvat de tijd van de renaissance tot en met nu. Het betreft originele blokfluitmuziek en bewerkingen van bekende stukken: muziek van Bach, Vivaldi, Sweelinck, dansen van Bartok, Afrikaanse suites van Sören Sieg, muziek van Willem Wander van Nieuwkerk en ‘Langs de Amsterdamse grachten’. Dat alles wordt gespeeld op fluiten van groot tot klein, van contrabas tot sopraan.

Marga van der Pol is docente aan Muziekschool Valkkoog, waar ze blokfluitles geeft aan volwassenen en leidt zij blokfluitensemble ‘Timbre’ voor volwassen blokfluitisten. Zij trad in de loop der jaren op met verschillende combinaties. Ze speelde onder andere in blokfluitkwartet ‘Holland Sweet Wood’. Momenteel treedt ze regelmatig op met organist Ralf Nagelkerke en met blokfluitkwartet ‘Dijk & Duin Consort’.

Peter Smith heeft veel ervaring met lesgeven. Moeilijk lerende kinderen met aan autisme verwante stoornissen zitten met plezier en succes bij hem op les. Op basisscholen geeft hij projecten ‘Fluiten bouwen en leren bespelen’. De fluiten, door hemzelf ontwikkeld, zijn gemakkelijk te maken en klinken goed . Momenteel geeft hij leiding aan 5 gevorderde blokfluitensembles voor volwassenen en jongeren. Ook geeft hij theorielessen, cursussen in het leren werken met muzieknotatie-programma’s op de computer (Sibelius en Encore) en leidt op voor toelating tot het Conservatorium.

Roosmarie van Dijk behaalde in 1980 het diploma Docerend Musicus Blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zij studeerde hoofdvak blokfluit bij Baldrick Deerenberg en Walter van Hauwe. Haar bijvakken waren orgel, piano, klavecimbel en zang.
Tijdens haar opleiding en daarna heeft zij les gegeven aan de Muziekschool Uithoorn, Aalsmeer en omstreken en gaf zij ook thuis les aan leerlingen. Zij werkt ook als organiste in het klooster van de Ursulinen van Bergen en zingt in Kamerkoor Sine Nomine Alkmaar.

Annemiek Husslage is gediplomeerd blokfluitdocente en geeft les aan alle leeftijden en op alle niveaus.

Marianne Hoek heeft haar opleiding gehad aan het Sweelinck Conservatorium. Daarnaast heeft zij aan de Hogeschool Diemen een akte Pedagogiek gehaald. Sinds 1982 geeft zij les aan beginners en gevorderden. Zij heeft ruime ervaring als vakleerkracht en projectleider op de basisscholen in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Sinds 2016 is zij ook de drijvende kracht achter het leerorkest Muziek in de Klas Ouder-Amstel.
Naast de leiding van en deelname in het Dijk en Duin Consort treedt zij als duo op met de organist en klavecinist Frank van Wijk.

Datum: zondag 21 januari 2018, 15.00 – 16.30 uur
Plaats:  De Kleine Kerk
Entree:  € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop:  aan de zaal
Reserveren:  www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:  Gerie Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.