CRIA CUERVOS 

Datum: 10/11/2017
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Film: CRIA CUERVOS 

Deze mysterieuze en poëtische film van de Spaanse regisseur Carlos Saura kwam uit in 1976, kort na de dood van de fascistische dictator Franco. Centraal in de film staat de jonge Ana. Nadat eerder haar moeder is overleden, sterft ook haar vader. Ana’s tante neemt de zorg voor haar en haar twee zussen op zich. Het fantasierijke meisje droomt weg in de herinneringen aan haar ouders, wat er toe leidt dat fantasie en werkelijkheid verweven raken. Ana lijkt degene te zijn die over het leven en de dood van haar omgeving beschikt.

Cria Cuervos is een innemende en gelaagde film, onder meer over de effecten van het fascisme op een Madrileense familie, over de verhouding tussen ouders en kinderen, over qua karakter sterk verschillende vrouwen – becommentarieerd door Ana -, en over het omgaan met leven en dood.

Cria Cuervos  onttrekt zich uiteindelijk aan elke beschrijving. Het is meer dan de verfilming van een verhaal. Het zijn de blikken, de kleding, de beelden en de kleuren die samen voor een onvergetelijk menselijk document zorgen.

Na afloop van de film is er onder het genot van een drankje een nagesprek.

Datum: vrijdag 10 november 2017, 20.00 uur
Plaats: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht
Leiding: Martijn Nolte en ds. Wim Brouwer
Info: www.pknduivendrecht.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.