Capella-Vocale

Capella Vocale

Datum: 28/10/2016
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Lustrumconcert

 Lustrumconcert van Capella Vocale  met o.a. het dubbelkorige motet ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’ van J.S. Bach en het Gloria van Vivaldi.
Kamerkoor Capella Vocale is een a capella-kamerkoor uit Leiden dat onder leiding staat van Monique Schendelaar. Zij doen veel muzikale stijlen aan, van Middeleeuwen tot heden en af en toe minder klassiek. Soms zingen ze met instrumentale begeleiding.

Capella Vocale

De belangrijkste motivatie van het koor is natuurlijk dat ze plezier hebben in het samen zingen en het groeien en werken naar muzikale hoogtepunten. Ze hebben daarbij gemerkt dat enige kennis van notenschrift, koorervaring en de bereidheid tot een grondige thuisstudie eigenlijk onmisbaar zijn. Dirigente Monique Schendelaar besteedt veel aandacht aan stem- en koorvorming, niet alleen tijdens de repetities, maar ook tijdens speciale oefendagen.

Dirigent

Monique Schendelaar studeerde koordirectie bij Harold Lenselink en Johan Rooze en was meermaals deelnemer aan de Kurt Thomascursus. Ze volgde een zangopleiding aan het conservatorium en een cursus boventonen bij Borg Diem Groeneveld en heeft jarenlang zanglessen gevolgd bij Donald Bentvelsen. Eind 2014 heeft zij de cursus CVT (Choral Vocal Technique) voor stemprofessionals afgerond bij Eva Wilms.

Naast dirigent van Capella Vocale is zij dirigent van het dameskoor van de St. Agathakerk in Lisse, cantor van de Lutherse Kerk in Den Haag en dirigent van het koor Vox Laeta uit Roelofarendsveen.

Datum:            Vrijdag 28 oktober 2016, aanvang 20.00 uur
Entree:            € 15, inclusief consumpties. Kaartverkoop aan de zaal.
Kaarten reserveren kan via de website www.stichtingkleinoot.nl.
Locatie:           De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.