Masterclass Rijks

Datum: 25/09/2016
Tijd: 13:00 - 14:15
Locatie: Vegahuis

Hommage aan de meesters van de Gouden Eeuw

Rijks brengt ons oog in oog met meer dan 60 iconische schilderijen zoals Rembrandts Nachtwacht en Vermeers Melkmeisje. Elk werk is van dichtbij te beleven tot in de meest verrassende details. Met behulp van hoogstaande druktechnieken en doordachte perspectieven komen deze eeuwenoude schilderijen sprankelend tot leven. Dertig toonaangevende hedendaagse denkers uit de wereld van filosofie, kunst, film, food, trend, business en design leggen uit hoe hun blik op de wereld is beïnvloed door deze schilderijen – waarbij iedere expert zich concentreert op een individueel kunstwerk. De verhalen van Ferran Adrià, David Allen, Alain de Botton, Anton Corbijn, Angela Missoni, Jimmy Nelson, Erwin Olaf en vele anderen voegen een nieuwe dimensie toe aan de manier waarop er naar deze meesterwerken wordt gekeken en ze verruimen de blik op het leven zelf. De teksten zijn in het Engels geschreven en het boek bevat zes moderne kunstwerken van deelnemende kunstenaars.

Reis van drie jaren

Coen Sligting van uitgeverij Komma is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van dit boek. Hij neemt u mee op zijn reis van bijna 3 jaar: het ontstaan van het idee, de samenwerking met kunstenaar Marcel Wanders, de druk- en bindtechnieken. En vooral de bijzondere vergrotingen waardoor verborgen details opeens zichtbaar zijn.
Dit alles illustreert hij aan de hand van de gelimiteerde ‘grote Rijks’.

De masterclass vindt plaats in het Vegahuis bij de Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk.

De masterclass is op zondagmiddag 25 september en begint om 13.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00 en is bestemd voor het onderhoud van de begraafplaats. Na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding op de begraafplaats.

Het aantal plaatsen in het Vegahuis is beperkt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@boekhandelsprey.nl . Graag aangeven of u gebruik wilt maken van de rondleiding. Het adres van het Vegahuis is Kerkstraat 10 in Ouderkerk aan de Amstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.