prijsuitreiking cultuurprijs 2018

Prijsuitreiking cultuurprijs 2018

Vrijdag 26 oktober was het zover. De prijswinnaar van de cultuurprijs 2018 werd bekendgemaakt en de prijzen werden uitgereikt. De stichting Cultuurplatform Ouder-Amstel organiseerde voor de derde keer de Cultuurprijs voor beeldende kunst voor inwoners van de gemeente Ouder-Amstel. Dit keer was het thema : CONTRAST. De werken waren eerst in Duivendrecht te bewonderen, in het Dorpshuis. En vervolgens in de publiekshal van het Gemeentehuis van Ouder-Amstel in Ouderkerk aan de Amstel.

De mensen konden hun stem uitbrengen. De jongste deelnemer was 14 jaar. Sommige kunstenaars deden al een eerdere keer mee.

Een van de de drie deelnemende kunstenaars dit jaar is een Syriër.

 

De eerste Cultuurprijs in 2014 is gewonnen door Micha de Ruwe uit Duivendrecht; de tweede keer in 2016 won Wijnand Slokker uit Ouderkerk aan de Amstel de Cultuurprijs.

 

De Cultuurprijs van Ouder-Amstel voor beeldende kunst, bestaat uit een bedrag van € 500,- en de presentatie van het winnende kunstwerk gedurende een half jaar op een ereplaats in Duivendrecht en Ouderkerk a/d Amstel.
Deze prijs is mogelijk gemaakt door de gemeente Ouder-Amstel. Het Cultuurplatform (CPOA) heeft een deel van de historische werken van de gemeente, die decennia in een depot lagen, in 2013 mogen veilen en verkopen. Een deel van het bedrag dat hiermee verkregen is, heeft de gemeente beschikbaar gesteld aan het CPOA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.