OTG : twee avonden uitverkochte zaal

Ouderkerks Toneel Gezelschap – Amstelland speelde 14 en 15 november de nieuwe voorstelling:
Het huis van Bernarda Alba

Inleiding

Voor aanvang van het toneelspel leidde regisseur Annette Nijder het toneelstuk in en gaf een schets van de tijd (1936) waarin het is geschreven door Federico García Lorca. Hugo Claus zorgde voor de vertaling naar het Nederlands.

OTG-huisBernardaAlba-20141113-_HVD8741-gal

Toneelspel

Met sfeervolle Spaanse gitaarmuziek komen we in het huis van de zeer strenge moeder Bernarda Alba waar ook  een dementerende oma, vijf dochters, de huishoudster en het dienstmeisje wonen. De moeder, op heel overtuigende manier neergezet door Hilde Bruggeman-Albers, is weduwe en ze doet er alles aan om haar normen en waarden op te leggen aan iedereen om haar heen. De dochters proberen daar onderuit te komen maar krijgen er stevig van langs als het moeder niet zint. De huishoudster Poncia, gespeeld door Tineke Hauwert, doet haar best om moeder Bernarda wat milder te stemmen met hulp van het dienstmeisje. Dat lukt niet echt en de gevolgen zijn verschrikkelijk.

 Uitverkochte zaal

Beide speelavonden waren terecht volledig uitverkocht. De actrices lieten in hun rollen de verschillende karakters van de dochters zien en het benauwende van hun leventje.

OTG-huisBernardaAlba-20141113-_HVD8669-gal

Decor, muziek en belichting namen het publiek mee in de sfeer.
Overigens verrichtte Johan van Schie een knap staaltje werk met het vervaardigen van het decor.

OTG-huisBernardaAlba-20141113-_HVD8630-2-gal

Goed gedaan OTG, we zien uit naar de volgende keer.

Regie: Annette Nijder.
Spel: Tineke Hauwert, Janet Griffin, Hilde Bruggeman-Albers, Lidia van de Brink , Margriet Berger, Esther Riegen-Lauwers, Roos Dickmann, Maia Alexandrova en Lies Schimscheimer.
Decor: Johan van Schie.
Techniek: Hans van Dijk, Annette Nijder.
Fotografie: Hans van Dijk.

2 gedachten over “OTG : twee avonden uitverkochte zaal”

    1. Beste Hans, dank voor de oplettendheid! OTG staat nu weer goed en de vermelding Foto’s : Hans van Dijk toegevoegd, Overigens staat al op elke foto Foto: Hans van Dijk. met vriendelijke groeten, Willy Brinkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.