Orgeltocht Ouderkerk

Datum: 30/07/2016
Tijd: 10:30 - 15:30
Locatie: Amstelkerk

Stichting Orgeltochten Noord-Holland organiseert deze zomer weer vier orgeltochten, langs historische orgels, met toporganisten.
Orgeltocht Ouderkerk, de 304e tocht, vindt plaats op zaterdag 30 juli a.s. in Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam-Buitenveldert.

De orgeltocht zal voeren langs drie kerken:
Flaesorgel-Amstelkerk-c
 Flaes & Brunjes orgel
10:30 uur
Amstelkerk
Kerkstraat 11
Ouderkerk a/d Amstel

 

Ouderkerk-RK-Urbanus-Kerk-Vollebregt-Orgel-768x613
Vollebregt orgel
12.00 uur
St. Urbanus Kerk
Ronde Hoep Oost 31
Ouderkerk a/d Amstel

 

Couperin-orgel-VU
Couperin orgel
14.30 uur
VU
De Boelelaan 1105
Amsterdam-Buitenveldert

 

 

Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. De aanvangstijd is 10.30 uur. Deelname is € 15,- p.p. inclusief programma, exclusief lunchkosten. Vooraf opgeven is niet nodig. Het volledige programma en alle praktische informatie is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl.

KOFFIE/THEE in OUDERKERK
Er is geen koffie en thee mogelijkheid in de eerste kerk van deze Orgeltocht in Ouderkerk. Maar vlakbij de Amstelkerk, nog geen 2 minuten lopen,is aan de Kerkstraat 1 BAKKER OUT gevestigd. Zij verkopen heel graag koffie en thee aan u (ook heerlijke broodjes en koeken zijn verkrijgbaar). Er zijn ca. 35/40 zitplaatsen prachtig aan het water.
Ook kunt u een (wegwerp) kopje meenemen naar de Amstelkerk.

PARKEREN OUDERKERK aan de AMSTEL
In de buurt van de AMSTELKERK aan de Kerkstraat is een parkeerplaats bij een klein winkelcentrum met blauwe zone. Overigens zijn in heel Ouderkerk diverse blauwe zones. Dus zorgt u ervoor dat u een blauwe zone parkeerkaart bij u heeft.

PARKEREN VU
Vrije Universiteit (VU),de Boelelaan 1105, Amsterdam-Buitenveldert. U kunt parkeren in de parkeergarage van het VU-ziekenhuis (volg de borden). Ook kan er worden geparkeerd achter het VU complex in de straten: A.J. Ernststraat, Oldenaller en v.d. Boechorstraat; dat is wel op meter betalen.

OPENBAAR VERVOER:
bus lijn 300 rijdt van station Haarlem via het Centrum, Schalkwijk, Vijfhuizen, Hoofddorp Spaarne Gasthuis, Toolenburg, station Hoofddorp, De Hoek, station Schiphol Airport, Schiphol-Noord, Amstelveen naar Ouderkerk a/d Amstel. Vanaf deze halte is het ca. 10 minuten lopen naar de Amstelkerk. Deze bus gaat door naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
Ook vanaf Amsterdam Bijlmer Arena kunt u  dus met lijn  300 mee naar Ouderkerk aan de Amstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.