Micha de Ruwe nieuw werk

Micha de Ruwe – nieuw werk

Datum: 26/08/2016 - 29/09/2016
Tijd: 09:00 - 16:00
Locatie: Gemeentehuis

Nieuw werk van Micha de Ruwe in Ouderamstel

Beeldend kunstenaar Micha de Ruwe uit Duivendrecht exposeert tot 29 september nieuw werk in het gemeentehuis Ouderamstel. Amsterdam zuidoost en zelfportretten staan centraal in de tentoonstelling.

micha de ruwe- nieuw werk

 Surinaams/Nederlands

De Surinaams/Nederlandse kunstenaar studeerde aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht (1989-1994). De lessen autonoom schilderen van Rien van der Nat, inspireerde haar om in 2011 het vak weer op te pakken,  naast haar werk op De Nieuwe Ooster begraafplaats.

Wachten op de opening van het Islamitische grafvak

Geïnspireerd door het thema ‘verbinden’, won Micha de 1e cultuurprijs Ouderamstel 2014 met een schilderij getiteld ‘wachten op de opening van het Islamitische grafvak’. In 2016 nam zij deel aan de wedstrijd ‘Koningin van Paramaribo in beeld’. Haar werk werd door de jury verkozen tot één van de beste drie. Het schilderij is tot 27 augustus  te bezichtigen in een overzichtstentoonstelling  in het Centrum voor beeldende kunst (CBK) in Amsterdam zuidoost.

micha de ruwe - nieuw werk

Boerderij Polderzicht – Amstellanddag 2016

Misschien ben je de kunstenaar tegengekomen op Boerderij Polderzicht tijdens de Amstellanddag 2016.  In samenwerking met het cultuurplatform Ouderamstel en lokale kunstenaars Bob van Beijnen, Mirjam Tabak en Wies Israels realiseerde zij een interactief kunstproject op het land.  Samen met bezoekers is een 16 meter lang doek beschilderd met het thema ‘naast de stad op het land’.  De kunstenaars zoeken nog  een bestemming voor het doek.

Meer informatie kun je vinden op de website www.michaderuwe.weebly.com of wordt lid op facebook www.facebook.com/deruwekunst.
Werk van Micha is opgenomen in de collectie van CBK zuidoost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.