Meepesaant

Datum: 07/10/2017 - 08/10/2017
Tijd: 20:15 - 21:30
Locatie: Bindelwijk

Over Meepesaant

Twee zussen, twee vriendinnen, twee vrouwen van zo rond de 60 jaar, uit hartje Amsterdam, de Jordaan. In het oorspronkelijke verhaal komen ze uit Tilburg, geboortestad van de schrijvers en acteurs Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters. Het stuk werd door hen ook in het Tilburgs gespeeld. Wij hebben het een beetje omgebogen naar Amsterdam:
Tweede Anjelierdwarsstraat 18.

Elke week kaarten de zussen samen en hebben het ‘meepesaant’ over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven, de dood en het koor. Het zijn vrouwen die we allemaal wel kennen in de familie.  De twee zussen, de oudste Sjan en de jongste Riet van Oosterhout, hebben een vreselijk bericht gehad: hun zus Gerda is tijdens een cruise, een droomreis waar ze jaren voor gespaard heeft onverwachts is komen te overlijden.  Samen regelen ze de begrafenis.

Onderwijl, meepesaant, komen de dagelijkse beslommeringen, hun angsten maar ook het verdriet uit het verleden naar voren.

Het stuk is in 2011 in première gegaan als lunchvoorstelling en trok volle zalen. In mei 2015 is het in reprise gegaan ter ere van het 30-jarig jubileum van Mugmetdegoudentand,  een Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan dertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. En ook nu weer met veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.