Mechanica

Datum: 10/04/2015 - 11/04/2015
Tijd: 20:30 - 22:00
Locatie: Amstelveens Poppentheater

Sociaal, realistisch drama met een tragikomische ondertoon door Ka-Kwadraat

We zien twee, of eigenlijk drie, vrouwen van middelbare leeftijd: Marjoes, Irene en Aaltje. Marjoes en Irene ontmoeten elkaar bij toeval in het park. Is dit een weerzien of is er sprake van een persoonsverwisseling? Er is toch een foto als bewijs dat zij elkaar kennen? Wat is de rol van de man van Marjoes in dit verhaal. Hij is hoogleraar en ontwikkelt robots. Hoewel enorm intelligent en goed in zijn vak, is hij sociaal-emotioneel een stuk minder vaardig. Waarom woont Marjoes in een tent in het park na een huwelijk van 30 jaar? En wie is Aaltje? En die ambtenaar?

poster klein-Mechanica-Ka-Kwadraat

Ander leven

Irene wilde een ander leven dan dat van haar ouders die aan de onderkant van de samenleving, in armoede, leven, Zij gaat ver in het verwerven van eruditie en beschaving om meer kansen te verwerven in de maatschappij. Zij trouwt een rijke man die graag een mooie vrouw aan zijn zijde heeft; een vrouw waar hij mee kan pronken, die hem steunt, het huishouden voor hem regelt en zijn kinderen verzorgt. Heeft zij ooit kunnen voorzien wat de gevolgen van haar keuzes voor haar kinderen en daardoor voor haar huwelijk zijn?

Ka-Kwadraat1

Mechanica

Via deze vrouwen krijgen we een inkijk in de overgangstijd van de samenleving waar we nu inzitten: de hang naar controle over emoties maar het tegelijkertijd niet onder controle kunnen krijgen en houden van deze emoties, de angst die dit oproept en de verwarring. Welke keuzes maakt de mens, waarom? Wat heeft dit voor consequenties?

Ka-Kwadraat2-mechanica

Altijd en eeuwig zullen er emoties en gevoelens opborrelen en opspelen; harten zullen altijd kloppen, bloed zal door de aderen stromen. Dat was al zo in de prehistorie, bij bewoners in een grot en daar is niets in veranderd. Wat wel verandert is hoe wij en de snel veranderende maatschappij hier mee omgaan. Eenieder probeert hier zijn eigen weg in te zoeken, maar …. kunnen wij het allemaal nog wel bijhouden en hoe ver zijn mensen bereid hierin te gaan?

Tekst en regie: Ada Bouwman
Spel: Karen van Zon, Karin Koninkx en Raymond van der Roest

Vrijdag 10 april en zaterdag 11 april
Aanvang:  20:30
Entree:  € 12,50
Kaarten verkrijgbaar via: Ka-Kwadraat@hotmail.com of Amstelveens Poppentheater  [020 – 6450439]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.