Duo Puur: Muziek zonder opsmuk

Datum: 24/04/2015
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Meer dan duizend woorden

Fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw vormen sinds 2006 Duo Puur. Het duo ontstond op het ArtEZ Conservatorium in Enschede, waar beiden zijn afgestudeerd. Ze herkenden in elkaar de drive om te willen spelen en zich in de muziek te ontwikkelen. Hoe verschillend ze persoonlijk ook zijn, professioneel zijn Petra en Annegreet gelijkwaardig en streven ze hetzelfde doel na: mensen laten delen in hun liefde voor klassieke muziek.
“Onze muziek vertelt echter meer dan wij met duizend woorden kunnen.”

Harp en fluit

Duo Puur is een kamermuziekduo dat bestaat uit fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw. Zij ontmoetten elkaar op het conservatorium en treden sinds 2006 samen op. Voor de combinatie van fluit en harp – een klassieke samenklank die prachtig uit de verf komt – zijn veel composities geschreven. Daarnaast schrijven Petra en Annegreet zelf stukken voor andere instrumenten om zodat zij die kunnen uitvoeren.

Het programma van Duo Puur bestaat uit klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten van de achttiende eeuw tot nu. Elk stuk wordt ingeleid met enkele wetenswaardigheden over de componist en vaak ook een persoonlijke anekdote. Duo Puur neemt u mee in de wereld van de klassieke muziek zoals u die nog niet kende.
Zij spelen werken van ondermeer Bach, Telemann, Debussy, Nielsen  en Flothuis.

Duo Puur: Muziek zonder opsmuk

Een concert van Duo Puur is eerlijk, zonder opsmuk: zij presenteren zichzelf zoals ze zijn en spelen muziek die zij mooi vinden. Hun repertoire is illustratief voor het verhaal van Duo Puur, waaruit ze graag anekdotes vertellen. Door deze persoonlijke aanpak en kleine inkijkjes in de wereld achter de muziek, maken ze contact met het publiek en laten ze mensen delen in hun enthousiasme voor klassieke muziek.

Ze verzorgen op uiteenlopende plekken concerten met toegankelijke klassieke muziek en voor diverse doelgroepen, van zorgcentra tot kerken en van congressen tot uitvaarten. Hun repertoire bevat onder meer barokmuziek, eigentijdse werken voor fluit en harp en een scala aan achtergrondmuziek. Door deze grote variëteit kunnen ze ook buiten de concertpodia optreden en besloten optredens geven.

Annegreet speelt op projectbasis bij verschillende Nederlandse amateur- en professionele symfonie- en harmonieorkesten, zoals het Nederlands Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Hanze Orkest. Ook speelt ze begeleidingsmuziek voor koren. Daarnaast geeft ze met veel plezier harples. Om de harp meer bekendheid te geven bij jonge kinderen vertelt ze verhalen die ze ondersteunt met harpmuziek. Dit doet ze onder andere in bibliotheken en op basisscholen. In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlands Harpconcours, waar zij de tweede prijs kreeg in de categorie Kleine harp.

Petra heeft meerdere jaren gespeeld bij het Studenten Harmonie Orkest Twente en heeft ervaring opgedaan bij verschillende (project)orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, koor en orkest I Romantici en het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft ze tournees gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Finland en Portugal.

Zij presenteren zichzelf zoals ze zijn en spelen muziek die zij mooi vinden. Meer informatie op: www.duopuur.nl

Bezetting:
o Petra van den Dolder – fluit
o Annegreet Rouw – harp

Organisatie:              Stichting Kleinoot
Datum:                         Vrijdagavond 24 april 2015, 120:00 uur
Plaats:                           De Kleine Kerk
Entree:                          € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop:         Aan de zaal
Reserveren:              www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:                Mw. G. Bouman-Passchier,  020-4160181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.