MADE zomerconcert

MADE Zomerconcert

Datum: 30/06/2019
Tijd: 15:00 - 16:00
Locatie: Amstelkerk

Orkest Amstelveen geeft Amstel Zomer Concert

World Musical Festival

Accordeondocent en dirigent Robert Baas neemt om de drie jaar zijn spelers van diverse muziekscholen in de buurt van Amstelveen mee op reis naar het grootste internationale accordeon evenement, het World Music Festival in Innsbruck. Het is een bijzondere ervaring om zo veel enthousiaste accordeonisten, orkesten en liefhebbers daar te ontmoeten, en het zijn er zo’n 10.000. Telkens weer verrast Robert Baas met nieuwe arrangementen, waar veel muzikaliteit en passie in zit. Volgens hem gaat het bij muziek maken om jong en oud in één orkest samen te laten spelen en hierbij de verschillende niveaus van alle spelers maximaal te benutten.

MADE Zomerconcert

Accordeon Orkest MADE Amstelveen heeft in de voorbereiding aan het World Music Festival deelgenomen aan het door de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) georganiseerde orkesten festival en behaalde daar een eerste prijs. Vooral het energieke samenspel sprak de jury enorm aan. In Innsbruck deed MADE mee in de aller hoogste categorie voor orkesten, en moest het opnemen tegen 27 van de beste orkesten uit heel Europa. Een 14e plaats is dan ook enorm goed.

Speciale gast

Zondag 30 juni zal MADE natuurlijk de werken laten horen waar ze een heel jaar aan geoefend hebben, en ook muziek wat zij speciaal voor dit Amstel Zomer Concert hebben ingestudeerd. Tevens zal als speciale gast ook het Accordeon Ensemble Kwintetto spelen. Zij bestaan al zo’n 10 jaar en worden binnen het Nederlandse accordeon veld gezien als toonaangevend. Het programma wat zondag gespeeld wordt is zeer veelzijdig van klassiek, tango, minimal music tot volksmuziek.

Baas: “Ik vind het mooi om accordeon op een veelzijdige manier te laten horen en mijn leerlingen met enthousiasme en muzikaliteit te zien spelen.”

Programma

-Brandenburgs concert No 3 (drie delen) – J.S.Bach
-Orawa – W. Kilar
-Adios Nonino – A. Piazzolla
Accordeon kwartet Kwintetto
-Quetschkommoden Ouverture – P. Baranek
-Primavera Porteña – A. Piazzolla
-Happy Band – M. Galazyn
Accordeon Orkest MADE Amstelveen
-Palladio (eerst deel 2 dan deel 1) – K. Jenkins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.