Kunstenaars Ouder-Amstel in Hilton

Datum: 01/11/2014 - 02/11/2014
Tijd: 00:00

ONTDEKdeKUNSTvanZUID 2014

Op zaterdag 1 en zondag 2 november 2014 vindt in Stadsdeel Zuid weer de manifestatie ONTDEKdeKUNSTvanZUID plaats. Deze manifestatie wil de toegang tot en de presentatie van beeldende kunst in Amsterdam Zuid bevor­deren. ONTDEKdeKUNSTvanZUID wil kunst onder de aandacht brengen van het publiek uit Amsterdam Zuid, uit de rest van Amsterdam en van buiten.
afficheONTDEKdeKUNSTvanZUID is een platform voor beeldende kunstenaars, kunste­naarsinitiatieven, culturele instellingen en andere partijen die zich aansluiten om zich aan het publiek te tonen; de beeldende kunst is aan zet. Het wordt een spannende ontdekkingstocht voor bezoekers naar kunst in Zuid én onderweg kunnen zij ook volop van de architectuur van Zuid (Berlage, Van Eesteren, Wils) genieten.
Door Amsterdam Zuid verspreid komen diverse beeldende kunstpresentaties, ieder met een eigen karakter en voortkomend uit de betreffende wijk. ONTDEKdeKUNST­vanZUID bestaat uit een reeks van manifestatieharten / kunstknooppunten in Zuid waar activiteiten van 90 kunstenaars, kunstenaarsgroepen, instellingen en andere initiatieven plaatsvinden.
Het Joke Smit College – monument van de Amsterdamse School, vrouwenemanci­patie en volwassenonderwijs aan de Reijnier Vinkeleskade – is dan juist gerestaureerd en perfect gelegen voor de Centrale Expositie van ONTDEKdeKUNSTvanZUID. Vlak bij de luxe hotels, zoals het Hilton, die belangrijke Kunstknooppunten worden. Dichtbij De Pijp, waar veel beeldende kunstenaars en ontwerpers werken. Bovendien bij de Beethovenstraat die een rechtstreekse verbinding vormt met de Zuidas en het gebied met de Kunstkapel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.