Foto expositie Hans Keijzer

Datum: 08/02/2019 - 20/03/2019
Tijd: 10:00 - 18:00
Locatie: Dorpshuis

Dorpshuis Duivendrecht

Landschapsfotografie in zwart/wit & Artistieke fotografie 

Vanaf 8 februari  tot en met 21 maart 2019 exposeert creatief hobbyfotograaf Hans Keijzer in het Dorpshuis in Duivendrecht. Dit keer geen expositie met zijn fotowerkgroep Coherente, maar een expositie met alleen mijn eigen fotografische creaties.
De expositie is opgebouwd uit twee delen die bestaan uit artistieke fotografie in kleur en landschapsfoto’s in zwart-wit en duotone.

Passie

FOTO EXPOSITIE HANS KEIJZERKeijzer vertelt met passie over zijn artistieke fotografie: “ Door gebruik te maken van de  transparantie van glas en een fel gekleurde achtergrond creëer ik mijn eigen kunst. Fotograferen is letterlijk vertaald schrijven met licht.”  Telkens vindt hij een nieuwe manier om tot de meest kleurrijke creaties te komen. De beelden worden tijdens het fotograferen gecreëerd en worden daarna alleen met Adobe Lightroom geoptimaliseerd. De serie glasfoto’s zijn gemaakt door glazen objecten te fotograferen voor een kleurrijke achtergrond. In het glas ontstaan de wonderlijkste kleuren en vertekenende beelden.

De serie foto’s van het lichtfestival en van de ijsbeelden zijn tot stand gekomen door opnames te maken met een lange belichtingstijd en tijdens de opname in te zoomen.

Zwart-wit en duotone

FOTO EXPOSITIE HANS KEIJZERBij zijn zwart-wit en duotone landschapsfotografie maakt hij gebruik van de uiterste verschillen tussen zwart en wit. Bij de duotone opnames heeft Keijzer achteraf blauw en bruin toegevoegd. Hij streeft altijd naar de uiterste lichtwaarde, maar ook de tussenliggende grijswaarde moeten goed doortekend blijven. In de gekozen onderwerpen en locaties zoekt hij naar eenvoud in vlakverdeling en lijnenspel. De mens heeft geen- of een ondergeschikte rol.

Meer weten van  de fotografie van Hans Keijzer?
Ga naar www.fotokeij.nl

De expositie in het Dorpshuis is te bezichtigen tijdens openingstijden

  • dinsdag t/m donderdag  10.00 – 21.00 uur
  • zaterdag                         10.00 -14.00 uur

Dorpsplein 60 in Duivendrecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.