Ensemble Lumaka

Ensemble Lumaka

Datum: 28/10/2018
Tijd: 15:00 - 16:15
Locatie: Wester-Amstel

Openingsconcert Wester-Amstel 2018-2019

Muziek voor de zondagmiddag:
lichtvoetig programma door Ensemble Lumaka

Op zondag 28 oktober a.s., aanvang 15.00 uur,  wordt het concertseizoen in Huize Wester-Amstel geopend door het befaamde Ensemble Lumaka, met een lichtvoetig programma voor fluit, cello en harp. Op het programma staat muziek uit de barok t/m het impressionisme, van onder andere Johann Christian Bach, Henriëtte Bosmans, Mikhail Glinka en Maurice Ravel.

Ensemble Lumaka 

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende Nederlandse toporkesten en –ensembles en is al vele jaren actief onder artistieke leiding van de veelzijdige harpiste Miriam Overlach. Het ensemble treedt op in wisselende samenstelling van fluit, harp en strijkers en onderscheidt zich door zijn avontuurlijke programmering, vaak op bijzondere locaties waarbij een relatie wordt gelegd tussen muziek en architectuur. Artistiek leider en drijvende kracht van het ensemble is Miriam Overlach die grote belangstelling heeft voor de hedendaagse ontwikkelingen in de klassieke muziek en vele componisten in binnen- en buitenland heeft geïnspireerd om werken voor haar te schrijven.

Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland

Het programma in Wester-Amstel brengt het publiek naar Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland: de Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans schreef de Nocturne voor cello en harp  voor de celliste Frieda Belinfante. Met Belinfante, die later de eerste vrouwelijke dirigent werd en bovendien verzetsstrijder in WO2 was, woonde Bosmans in de jaren ’20 samen in Amsterdam. Glinka werd voor zijn Variaties voor harp solo geïnspireerd door een thema uit Mozart’s  Zauberflöte en van Ravel wordt uitgevoerd zijn bekende Sonatine voor piano maar dan in een bewerking van Carlos Salzedo voor fluit, cello en harp. Een programma dat van de nacht naar de dag gaat, vol muzikale pareltjes, van lichtvoetige eenvoud tot sprankelende virtuositeit.

Huisconcerten Wester-Amstel herfst-winter 2018/2019

De concerten beginnen om 15.00 uur en duren ongeveer één uur

Toegangsprijs € 12, donateurs € 9,  kinderen t/m 12 jaar gratis telefonisch

Reserveren kan door een e-mail te sturen aan:
muziek@wester-amstel.nl
of telefonisch 020-4964938.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.