Solidariteit onder druk

Datum: 16/04/2015
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Kleine Kerk

Economie IV

Op de vierde en laatste avond over economie van dit seizoen willen we onder leiding van professor Eelke de Jong ingaan op de economische situatie van deze tijd. Wat is er gedaan om uit de crisis te komen, en wat is nagelaten? Welke mogelijkheden zijn er voor de toekomst, en welke problemen kunnen we verwach-ten? Wat betekenen de huidige economische ontwikkelingen voor de solidariteit binnen onze samenleving en wereldwijd?

Solidariteit onder druk

Eelke de Jong zal met ons in gesprek gaan over onder meer de rol van de banken in het economische proces, over de veranderingen in de verzorgingsstaat en over de verschillen tussen arm en rijk, mede naar aanleiding van het werk van Thomas Piketty. Er zal ruime gelegenheid zijn om te reageren met vragen of opmerkingen.

 

Eelke-de-Jong-prof-(bedrijfs)economie

Eelke de Jong is sinds 1994 hoogleraar Internationale Economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (tot 2005 de Katholieke Universiteit Nijmegen). Daarvoor werkte hij aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft onderzoek gedaan op het terrein van de internationale monetaire en financiële economie, met onder meer aandacht voor de positie van ontwikkelingslanden. Hierover heeft hij in verschillende internationale tijdschriften gepubliceerd. Eelke de Jong is lid van de wetenschappelijke raad van het Thijmgenootschap, dat publicaties uitgeeft en symposia organiseert over verschillende onderwerpen. Waar mogelijk wordt hierin een verband gelegd tussen levensbeschouwing en wetenschap.

Datum:      Donderdag 16 april 2015, 20.00 – 22.00 uur
Leiding:     Prof. Dr. E. de Jong
Informatie: www.pknduivendrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.