Duo Donna

Duo Donna

Datum: 30/09/2016
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

CONCERT IN DE KLEINE KERK

Op vrijdag 30 september a.s. wordt het nieuwe concertseizoen van Stichting Kleinoot geopend met een optreden van Donna Musica. Duo Donna Musica is een enthousiast viool/cello duo, bestaande uit twee professionele musici, t.w. Sandra Kox, viool en Evelien Dubbeldam, cello.

Naast hun optreden als strijkduo hebben beiden een lespraktijk aan het Muziekatelier Alkmaar.

Duo Donna

Donna Musica speelt licht klassieke muziek uit o.a. de barok, romantiek en 19e/20e eeuw én prachtige tango’s. Verder heeft Donna Musica bekende opera-fragmenten op het repertoire staan, maar ook  Nederlandse chansons zoals ‘het dorp’ van Wim Sonneveld.

Het strijkduo Donna Musica verzorgt zowel kleinschalige concerten op kleine podia in Noord-Holland als huiskamer- en tuinconcerten. Daarnaast verzorgt Donna Musica de muzikale omlijsting -al of niet als achtergrondmuziek- bij feestelijke gebeurtenissen, zoals een receptie, diner, high tea of expositie.

Evelien Dubbeldam

Evelien Dubbeldam is al vanaf jonge leeftijd met muziek bezig. Tijdens haar pianostudie aan het conservatorium te Alkmaar, besloot zij cello als bijvak te kiezen. Al snel werd ze zo gegrepen door dit prachtige instrument dat ze het besluit nam, om cello als hoofdvak te gaan studeren.

In 1994 behaalde zij het diploma docerend musicus. Vervolgens studeerde ze nog enkele jaren bij cellopedagoge Dikkie Boeke te Amsterdam. Ze speelt in verschillende kamermuziekensembles.

Naast de lespraktijk vindt ze het heerlijk en noodzakelijk om zelf actief te blijven spelen.

Duo Donna

Sandra Kox

Sandra Kox studeerde altviool aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam. In 1997 behaalde zij haar diploma docerend musicus, een jaar later het diploma uitvoerend musicus. Tijdens haar studie volgde zij cursussen en masterclasses op het gebied van solospel en kamermuziek in binnen en buitenland. Ook speelde zij in verschillende orkesten en ensembles. Momenteel is ze werkzaam als viool/altviooldocente in het Muziekatelier Alkmaar en vormt ze samen met celliste Evelien Dubbeldam het duo ‘Donna Musica’.

Ook speelt ze als altvioliste samen met cellodocente Evelien Dubbeldam in strijkkwartet Con Amici. Naast de individuele vioollessen geeft Sandra ook ensemblelessen, zodat de leerlingen samenspelervaring kunnen opdoen.

Programma

Bij het concert in Duivendrecht wordt een afwisselend programma gespeeld onder de titel ‘Van Bach tot Piazzolla’ : Muziek met een verhaal.

Het concert vindt plaats op vrijdag 30 september a.s. om 20.00 uur in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129 te Duivendrecht. De entree bedraagt € 15, inclusief consumpties. Kaartverkoop aan de zaal. Kaarten reserveren kan via de website www.stichtingkleinoot.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.