Dokwerk Saxophone Quartet

Dokwerk Saxophone Quartet

Datum: 21/05/2023
Tijd: 15:00 - 16:00

Breed muzieklandschap

Het Dokwerk Saxophone Quartet speelt voor saxofoonkwartet geschreven muziek, variërend van het prille begin van het genre in Frankrijk gedurende het begin van de 20ste eeuw tot de meeste recente ontwikkelingen in het Nederlandse muzieklandschap. Het kwartet bestaat uit: Lisa Schreiber (sopraan), Jen-Hong Wu (alt), Ileana Termini (tenor) en Pedro Silva (Bariton). Ze studeren alle vier aan de bacheloropleiding Saxofoon Klassiek bij Arno Bornkamp.

Jong en energiek

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble gevormd in 2019. Oorspronkelijk uit vier verschillenen hoeken van de wereld hebben zich de vier leden, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, in het cultureel vibrant Amsterdam samen gevonden. Leergierig en steeds enthousiast om hun horizon te verbreden maakt het kwartet sinds kort deel uit van de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar ze de mogelijkheid krijgen met onder ander de artistieke leider Marc Danel te werken en van de rijke traditie te leren.

Internationale eerste prijs

Verder, onlangs bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek van de Internationale Competitie “Vítor Santos” in Portugal, heeft het Dokwerk Saxophone Quartet nu het aanbod gekregen om hun debuut CD op te nemen. Door middel van combineren van hun individuele culturen en achtergronden vinden deze vier een eindeloos rijkheid en variëteit van muzikaal mogelijkheden en keuzes. Ruimdenkend en helder streven ze ernaar een constante plek voor het klassieke saxofoon te vestigen, in de muziek van vandaag en morgen.

Datum:       21 mei 2023
Tijd:             15:00 – 16:00
Kosten:      €12.00
Locatie:      De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
1115 AP Duivendrecht
Organisator:     Stichting Kleinoot
E-mail:                  activiteiten@stichtingkleinoot.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.