Ongehoord : 8e poëziefestival

Ongehoord : 8e Poëziefestival

Datum: 21/03/2019
Tijd: 19:30 - 23:00
Locatie: Kleine Kerk

Het jaarlijkse poëziefestival van Stichting Kleinoot heeft als thema: ‘Ongehoord’.

Ongehoord

Het thema kan op veel manieren uitgewerkt worden: scabreuze teksten of gedichten die zelden of nooit gehoord worden of nooit gepubliceerd zijn, maar ook gedichten waarvan de inhoud aangeeft dat de dichter zich niet gehoord voelt of waaruit het onvermogen of onwil tot communiceren  blijkt.
Er is door de Poëziegroep van De Kleine Kerk een hele reeks gedichten uitgekozen waarin deze verschillende aspecten naar voren komen. Leden van de Poëziegroep zullen deze gedichten voorlezen en met beelden en muziek zal het thema worden omlijst en versterkt.

“Waarom zeg je niet gewoon wat je bedoelt”

In het eerste deel van de avond zal er aandacht zijn voor het ontstaan van een gedicht. Onder de titel  “waarom zeg je niet gewoon wat je bedoelt” zullen we dichters horen uitleggen hoe een gedicht ontstaat en waarom een gedicht iets anders is dan een gecodeerde zakelijke boodschap. Dichten is een soms moeilijk proces van spelen met klanken en woorden, schrappen en herlezen. ‘Dichten is met taal om zaken heen cirkelen die zich niet eerder in taal lieten vangen’. Een gedicht wil een lezer raken en zichtbaar maken wat de lezer soms moeilijk zelf onder woorden kan brengen.

Poëziefestival

Het poëziefestival vindt plaats op donderdag 21 maart a.s. en begint om 19.30 uur met de inloop in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129 in Duivendrecht. De entree bedraagt 15 euro. Rond 22.30 uur wordt de avond besloten met een hapje en een drankje. Ook deze keer is de altijd enthousiaste en inspirerende heer Jimmink van de gelijknamige boekhandel aanwezig met boeken en vooral poëziebundels.
Datum:                 Donderdag 21 maart 2019 vanaf 19.30 uur.
Plaats:                   De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, Duivendrecht.
Entree:                  € 15, inclusief consumpties
Kaartverkoop:  aan de zaal; NU OOK PINBETALING MOGELIJK
Reserveren:       www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:         Gerie Bouman, tel. 020 416 01 81

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.