City Portraits

City Portraits

Datum: 04/03/2019 - 11/04/2019
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Gemeentehuis

Expositie met bijzondere skyline

Burgemeester Joyce Langenacker heeft  de expositie  City Portraits van Nissim Men geopend. Hij is een internationaal kunstenaar behorend tot de hedendaagse stroming die het best te typeren valt als ´digital fine art photography´. Zijn werk hangt tot en met 11 april in het gemeentehuis van Ouder-Amstel. De expositie is de start van een rondtoer naar diverse Nederlandse gemeenten.

Nissim Men

“Ik inventariseer het verleden, heden en toekomst van een stad of dorp,¨ vertelt Nissim Men over zijn conceptgedachte. ¨In het gemeentearchief selecteer ik historische kaarten en prenten; in de stad of het dorp praat ik met mensen en luister naar hun verhalen; en ik kijk naar architectuur, culturele ontwikkelingen en karakteristieke bezienswaardigheden. Al deze ingrediënten vormen voor mij de inspiratie om sprekende foto’s van plekken en gebouwen te maken. Die ik vervolgens combineer tot een finale versie van een City Portrait, waarbij ik mij laat inspireren door Hollandse landschapsschilders.”

Skyline Ouderkerk

Onderwerp van een van zijn meeste recente werken is Ouderkerk aan de Amstel. De combinatie van Molen de Zwaan, het Kampje, de Amstelkerk, de Urbanuskerk, de restaurants aan de Amstelzijde en nog vele andere highlights in één beeld maken de skyline van Ouderkerk aan de Amstel tot iets waar bezoekers naar blijven kijken.

Nissim Men

City PortraitsNissim Men heeft overigens vele fraaie City Portraits gemaakt in binnen- en buitenland van onder andere Amsterdam, Weesp, Laren, Soest, Amersfoort, Zaanstad tot onder andere München, Parijs, Londen, Ibiza en New York. Het volledige overzicht is te zien op www.citys-portraits.com en www.nissimmen.com.

Tekenwedstrijd

Tijdens de expositie is er een tekenwedstrijd voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen en voor kinderen in Ouder-Amstel. Op verschillende scholen gaat een aantal leerkrachten met de leerlingen aan de slag met dit onderwerp. Als een kind wil meedoen terwijl zijn of haar klas niet meedoet, kan informatie gevraagd worden door te mailen naar J.Goudsmit@Coherente.nl. De mooiste tekeningen hangen van 2 tot en met 11 april in het gemeentehuis, waar op donderdag 11 april om 17.00 uur de prijsuitreiking plaatsvindt.

Een fraaie selectie van het werk van Nissem Men hangt nu in het gemeentehuis van Ouder-Amstel in Ouderkerk. Belangstellenden zijn welkom om zijn werk te komen bekijken.

Bron: Weekblad voor Ouder-Amstel, 5 maart 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.