LA PRIMAVERA met Canto Amoroso

La Primavera met Canto Amoroso

Datum: 08/10/2017
Tijd: 15:00 - 16:30
Locatie: Kleine Kerk

Stichting Kleinoot: Concert op Zondagmiddag 8 oktober 15.00 uur

LA PRIMAVERA  met Canto Amoroso

Anabela Marcos – sopraan; Regina Albanez – theorbe en gitaar; Maaike Boekholt – viola da gamba. In het concert van 8 oktober speelt Michiel Niessen in plaats van Regina Albanez.

Renaissance- en Barokensemble La Primavera brengt al meer dan twintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande concerten in binnen- en buitenland. La Primavera:  Spaans, Italiaans en Portugees voor “lente”, verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam.

Centraal in de programmering van het ensemble staan werken van componisten uit Zuid-Europa, die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gepresenteerd.

Een hartstochtelijk programma met Italiaanse, Spaanse en Franse muziek vol liefde, vuur en passie. Centraal staan de verschillen tussen deze mediterrane landen.

De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol.  De Spaanse muziek is vol ritme, sensualiteit en temperament. In de Italiaanse muziek hoort u het bel canto, de simpele, maar aanstekelijke melodieën en de expressiviteit.

Canto Amoroso is een aantrekkelijk en toegankelijk programma met toelichting door de musici.

Uitgevoerd worden o.a. composities van:  Claudio Monteverdi (Cremona 1567 – Venetie 1643),   Marain Marais (Parijs 1656 – Parijs 1728), Juan Arañés (Catalonië , ? – c.1649) en Giovanni Girolamo Kapsberger (Venetië ca 1580 – Rome 1651).

Organisatie:      Stichting Kleinoot
Datum:                Zondag 8 oktober 15.00 – 16.30 uur
Plaats:                  De Kleine Kerk
Entree:                € 15, inclusief koffie/thee en drankje na afloop
Kaartverkoop:  aan de zaal
Reserveren:      www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:        Gerie Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.