DUO NAIADES

DUO NAIADES

Datum: 27/10/2017
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

 Stichting Kleinoot: Concert op Vrijdagavond 27 oktober 20.00 uur

 DUO NAIADES

Judith Mos – klarinet, Wendy Rijken – harp

Het Duo Naiades speelt een sonate van Johann Georg Heinrich Backofen (1768 – 1830). Deze Duitse componist was bekend als virtuoos klarinettist en speelde ook  harp. Hij schreef speciaal muziek voor de combinatie klarinet en harp.

Daarnaast speelt het Duo Hongaarse dansen van Rezsö Kókai (Budapest 1906 – 1962) en klezmermuziek van de Hongaarse componist en klarinettist Béla Kovács ‘Shalom Aleichem, Rov Feidman’.

Klarinettiste Judith Mos (1981) kreeg op 9-jarige leeftijd voor het eerst klarinetles. Ze koos voor de klarinet omdat dit instrument er zo glimmend en heftig uitzag. Zij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. December 2010 behaalde zij haar Master of Music bij Lars Wouters van den Oudenweijer. Judith heeft al diverse prijzen gewonnen, en een reeks (inter)nationale concerten op haar naam staan. Zij speelt in diverse kamermuziekensembles, en heeft meerdere cd’s opgenomen. De componist Ric Sims werd geïnspireerd door haar muzikale persoonlijkheid, en heeft daarom aangeboden een stuk voor haar te schrijven. Naast haar muzikale bezigheden studeerde Judith theologie en is zij afgestudeerd aan de pabo. Maar muziek blijft haar grootste passie.

Wendy Rijken was al heel vroeg met muziek bezig en ging op 15-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij volgde daar de AVO-opleiding – een combinatieopleiding van voortgezet onderwijs en vooropleiding conservatorium. Zij studeerde daar bij Mapje Sewing-Keereweer. Na het afronden van deze opleiding heeft zij zich aangemeld bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om daar te studeren bij Erika Waardenburg, waar zij in 2002 haar 1e fase heeft afgesloten. Naast haar studie houdt Wendy zich bezig met het volgen van masterclasses, met het geven en organiseren van concerten, zowel solo als in ensembles (o.a. het “Basho-ensemble”) als in orkestverband en met het begeleiden van solisten en koren en het geven van harplessen.

Organisatie:       Stichting Kleinoot
Datum:                Vrijdag  27 oktober 2017: 20.00 – 21.30 uur
Plaats:                  De Kleine Kerk
Entree:                € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop:  aan de zaal
Reserveren:      www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:        Gerie Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.