Italië aan de Amstel

Datum: 16/03/2018
Tijd: 12:30 - 13:00
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Op vrijdag 16 maart 2018, 12.30-13.00 uur is het eerstvolgende lunchtijdconcert in de St. Urbanuskerk.

Italië aan de Amstel

Eric Jan Joosse (Vollebregtorgel en kistorgel) en Saartje Schrage (blokfluit en viola da gamba) brengen een programma ten gehore getiteld “Italië aan de Amstel”.

Zij spelen werken van Italiaanse componisten uit de 16e, 17e en 18e eeuw: Girolamo  Frescobaldi, Domenico Zipoli, Giovanni Paolo Cima en Francesco Mancini.

Italië aan de AmstelEric Jan Joosse

studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en aan het Utrechts Conservatorium. Hij is cantor-organist van de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel, vaste repetitor van COV Amicitia Uithoorn en onder meer dirigent van de Amstellandse Cantorij en het Franz Liszt Kamerkoor.

Italië aan de AmstelSaartje Schrage

studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium en volgde diverse masterclasses. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde zij lessen in concertspel en historische uitvoeringspraktijk. Na afronding van haar studie in Utrecht studeerde Saartje een periode Renaissance muziek aan de Musikhochschule Trossingen (Duitsland) bij Kees Boeke.

Italië aan de AmstelTijdens deze studie raakte zij geïnteresseerd in de viola da gamba; tegenwoordig studeert Saartje gamba bij Nick Milne. In 2014 richtte zij het Utrecht Baroque Ensemble op. Naast haar werkzaamheden voor het Utrecht Baroque Ensemble is Saartje een veelgevraagd ensemble-speler bij diverse ensembles in Nederland en daarbuiten.

De  toegang tot het concert is vrij. Na afloop is er een collecte om de kosten te dekken.

Volgende concert

Het tweede lunchtijdconcert 2018 zal gegeven worden door Jurray Illes (viool) en Peter Ligtermoet (piano) op vrijdag 20 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.