Groepsexpositie Duivendrechtse kunstenaars

Groepsexpositie Duivendrechtse kunstenaars

Datum: 29/01/2018 - 02/03/2018
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Dorpshuis

Nieuwe expositie Dorpshuis Duivendrecht

Tot en met de eerste week van maart vindt in het het Dorpshuis in Duivendrecht een groepsexpositie* plaats van 6 kunstenaars uit Duivendrecht.

Groepsexpositie Duivendrechtse kunstenaars

Een groepsexpositie* met een bijzonder karakter.
Drie kunstenaars zijn in het afgelopen jaar overleden:  Ton Albers, Riet Grijm en Micha de Ruwe. Een kleine selectie van hun werken hangt ter memorie in de publieksruimte van het Dorpshuis in Duivendrecht.

De schilders Luc Houweling, Carla de Rooij en Rob Wintershoven hebben drie recente werken ter beschikking gesteld voor deze expositie.

Het is een veelzijdige, maar vooral een verrassende tentoonstelling,  samengesteld uit schilderijen in acryl, olieverf en aquarellen, zowel figuratief, realistisch als abstract werk.

Ton Albers

De grote meest recente aquarellen zijn van de hand van Ton Albers. Het palet voor zijn aquarellen bestaat uit diverse kleuren geel, rood, blauw. Wit spaart hij uit, want bij een aquarel komt het licht van het papier.  Ton Albers is landelijk geroemd om zijn wolkenpartijen als groot onderdeel van het landschap en bloemstillevens.

Riet Grijm

De aquarellen van Riet Grijm zijn in fascinerende aquareltinten weergegeven. Met vaste hand weet zij de zo subtiele lijnen met penseel in te kleuren en perspectief te geven. Haar schilderijen zijn voornamelijk stads- en landschappen waarvoor zij inspiratie opdeed tijdens vakanties in het buitenland. Daarnaast schilderde zij graag stilllevens.

Micha de Ruwe

De schilderstijl van Micha de Ruwe is herkenbaar aan de monumentale, krachtige en expressieve schilderstijl in acryl. Uit de reliëf-achtige verflagen ontstaan de composities. Als tegenhanger van het groots werken heeft zij zich een tijd beperkt tot het schilderen van de ‘appel’ in olieverf.

Carla de Rooij

Laag voor laag in heldere kleuren worden de schilderijen van Carla de Rooij aangebracht zodat een harmonieuze composite van vorm en kleur in eenvoud ontstaat. De gestileerde lijnen gaan over in figuratieve vormen. De werken zijn maatschappij kritisch, humoristisch en laten emoties gevangen in verf zien.

Luc Houweling

Luc Houweling maakt gebruik van gemengde technieken met als basis acryl. Zijn werk is overwegend surrealistische door de tekenachtige stijl. Het tafereel krijgt iets geheimzinnigs. De fantasie van de kijker wordt er door geprikkeld om een eigen verhaal er bij te bedenken.

Rob Wintershoven

Voor deze expositie heeft Rob Wintershoven drie landschappelijke taferelen in olieverf uitgekozen. Kenmerkend zijn de felle kleuren, vereenvoudigde vormen en gedurfde vertekening van twee schilderijen met huizen en boerderijen. Eén schilderij is geïnspireerd op een landschap van Ton Albers: bomenrij in Duivendrecht.

* Let op:
Alleen te bezichtigen tijdens
Openingstijden van het Dorpshuis:

dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 21.00 uur

zaterdag van 10.00 -14.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.