Bologna

Datum: 13/02/2018
Tijd: 13:00 - 14:00
Locatie: Dorpshuis

De werkgroep Cultureel Contact van Coherente organiseert in het Dorpshuis een themamiddag: een dia presentatie van
Ans Quirijnen over Bologna, de rode, dikke geleerde stad. 

La Rossa, La Grasse, La Dotta

Bologna heeft drie bijnamen. De eerste is La Rossa, de rode. Deze bijnaam dankt de stad aan de rode gebouwen en daken. De tweede is La Grasse, de dikke. Deze heeft te maken met de rijke keuken; je eet er de lekkerste pasta’s van Italië. En de derde bijnaam is La Dotta, de geleerde. In Bologna namelijk werd in de elfde eeuw de eerste universiteit van Europa gesticht.

Bologna

Parel en Bogen

La Bella Bologna is een prachtige middeleeuwse stad, een parel met haar prachtige gebouwen en pleinen . Aan de hand van haar foto’s laat Ans Quirijnen u meegenieten van deze citytrip. De aerobus brengt de bezoeker in een kwartier midden in de stad. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. In de oude stad ligt veertig kilometer aan bogengalerijen!

Pasta en Cremeria

Naast het mooie historische centrum en de museale kerken is het vooral de sfeer die Bologna met haar uitgaansmogelijkheden zo bijzonder maakt. En de terrassen om uit te rusten tijdens de wandelingen. Je zit relaxt middenin de rode stad, met een bord pasta op je schoot en tussen de studenten. En in de ijshoofdstad van Italië sluit je geduldig aan in de rij bij de cremeria’s.

Themamiddag over “Bologna” Dia presentatie van Ans Quirijnen
Datum: dinsdag 13 februari 2018, 13:00
Aanvang:
13.00 uur, entree € 2,50.
Locatie: Dorpshuis, Dorpsplein 60, Duivendrecht

Cultureel contact

 Cultureel contact organiseert diverse openbare bijeenkomsten waarbij uiteenlopende culturele thema’s besproken en gepresenteerd worden. met de ingrediënten : kunst, natuur en cultuur-historische achtergronden van het gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.