Aemstel Quartet en |Aemstel Duo

Aemstel Quartet en Aemstel Duo

Datum: 23/02/2018
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Aemstel Quartet en Aemstel Duo

Het Aemstel  kwartet en Aemstel duo treden op vrijdagavond 23 februari op in De Kleine Kerk te Duivendrecht. In wisselende bezetting spelen ze werken van Bach, o.a.  een menuet voor cello en fagot, een solo voor viool van Telemann, een pianokwartet van Mozart en delen uit het beroemde pianokwartet van Fauré. Maar ook Ernst Bloch en Carl Maria von Weber staan op het programma. Het belooft een mooi en afwisselend concert te worden.

De bezetting van het Aemstel kwartet en Amstel  duo bestaat uit:
Mieke van Loon, cello
Els Vermeulen, viool
Margot Näring, altviool
Irene Duijne, piano
Peter de Wit, fagot

 De Musici

De in Duivendrecht woonachtige celliste Mieke van Loon is bij velen bekend. Zij studeerde aan het Amsterdamse Conservatorium bij Anner Bijlsma. Na haar studie volgde zij lessen en masterclassess in het buitenland. Zij speelde in veel kamermuziek-ensembles. Ze geeft ook al vele jaren les. Mieke van Loon bespeelt de barokcello,  de moderne cello en de viola da gamba.

De violiste Els Vermeulen studeerde viool aan de conservatoria in Brussel, Antwerpen en Leuven. Na haar studie speelde zij in verschillende orkesten in België en Nederland. Daarnaast was zij verbonden aan verschillende muziekscholen.

Margot Näring studeerde viool aan het Brabants Conservatorium en altviool in Brussel. Ze speelde jaren in het Brabants Orkest en Kamerorkest. Zij was hoofdvakdocente altviool in Enschede en docente aan de Muziekschool Amstelveen.

Pianiste Irene Duijne studeerde aan het conservatorium in Hilversum. Daarna volgde zij vele masterclasses en studeerde zij bij Karel Hilsum. Naast het begeleiden van koren, instrumentalisten en zangers geeft zij met veel plezier pianoles en is ze al dertig jaar verbonden aan de muziekschool Ouder-Amstel. Veel inwoners van Duivendrecht hebben pianoles bij haar gehad.

Peter de Wit studeerde fagot aan het conservatorium in Den Haag. Hij kreeg zijn eerste fagotlessen van zijn vader, die fagottist was in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ruim 40 jaar was hij fagottist bij het Nationaal Ballet Orkest.

Mihai Scarlet

Naast het optreden in het Aemstel ensemble  kennen de musici elkaar ook van het spelen in Mihai Scarlet, het grootste professionele Balkan/Zigeunerorkest van West Europa.

Datum :  vrijdag 23 februari 2018, 20.00 – 21.30 uur
Plaats:  De Kleine Kerk
Entree:  € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop: aan de zaal
Reserveren:  www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:  Gerie Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.