uit het hart gegrepen

Uit het hart gegrepen

Datum: 28/08/2019 - 15/10/2019
Tijd: 10:00 - 18:00
Locatie: Dorpshuis

Nieuwe expositie in het Dorpshuis Duivendrecht

Rieneke Kroese – “Uit het hart gegrepen”
Vanaf 28 augustus tot 16 oktober is er een nieuwe expositie te bezichtigen in het Dorpshuis in Duivendrecht met werken van de inwoonster Rieneke Kroese.

Eureka gevoel

Kroese is autodidact en in haar ontwerpen heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld met gebruik van gemengde technieken.

uit het hart gegrepen

“Je creativiteit kunnen uiten geeft mij veel geluk en een eureka gevoel. Iets nieuws creëren en mensen inspireren.” Woorden die als een rode draad door haar oeuvre lopen met een duidelijke boodschap aan de maatschappij. De thema’s rondom de omgang met milieu, de vervuiling en het wegwerpgedrag van blikjes, plastic en afval zijn haar grootste inspiratiebron. Haar schilderijen zijn opgebouwd met veel kleur, bijzondere vormen en gebruik van uiteenlopende materialen.

Uit het hart gegrepen

Een van haar geliefde onderwerpen zijn koeien, de schilderijen zijn opgebouwd uit uitgescheurde en samengevoegde krantenteksten, kunststofverpakkingen en acrylverf.

Uit het hart gegrepen

De gehele tentoonstelling is door Kroese met zorg samengesteld.

Een reusachtige en bijzondere vogel met uitgescheurde plaatjes, glaskraaltjes en acrylverf is het middelpunt van de expositie: de Gierlorre.

Naast het schilderen is Kroese auteur van meerdere toneelstukken, actief verbonden aan het kostuum- en decorontwerp van toneelvereniging Arti Amsterdam en acteert bij toneelgroep Art. Zij heeft meerdere exposities gehad in o.a. Amsterdam.

De expositie is op het Dorpsplein 60, Duivendrecht te bezichtigen tijdens openingstijden:

– dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 21.00 uur

– zaterdag van 10.00 -14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.