Ton de Zwart - portretfoto's

Ton de Zwart – portretfoto’s

Datum: 23/11/2018 - 17/01/2019
Tijd: 09:00 - 16:00
Locatie: Gemeentehuis

In het gemeentehuis van Ouder-Amstel is van 23 november 2018 tot 18 januari 2019 een tentoonstelling te bezichtigen van werk van Ton de Zwart, fotograaf en winnaar van de Cultuurprijs 2018.

Portretfoto’s

Op deze tentoonstelling hangen alleen portretfoto’s. De meeste uit portretten behoren tot een serie “de Schone slaapster. Ook hangen er enkele portretstudies, zoals ‘het Melkmeisje’ en het ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer.

Liggende bruid

“Sleeping Beauty” is voor Ton een inspirerend ballet, gebaseerd op het sprookje “Doornroosje”. Daarvan hangen twee foto’s. Het fotograferen van iemand met gesloten ogen is risicovol: je krijgt er al snel vervelende associaties mee.
Maar de foto vertelt een verhaal dat je zelf kunt invullen. Dat blijkt ook uit de reacties van het publiek: liefdevol, sierlijk, de foetushouding, stilte na het feest, de jurk in de vorm van een hart, enzovoort.
prijsuitreiking 2018

Studiofotograaf

Ton is studiofotograaf. De meeste foto’s worden in de studio gemaakt. De fotograaf heeft in de studio de controle over het licht.  Voor Doornroosje heeft Ton decors gebouwd, net als voor het Melkmeisje. Hij werkt veel samen met Trudy Buren, visagist en kleedster in Duivendrecht. De afdrukken komen uit een fotolaboratorium.

De werken zijn te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.