Organ meets Jazz

Datum: 06/04/2014
Tijd: 15:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Urbanus Zondagmiddag Concert

Organ meets Jazz

Op zondagmiddag 6 april (aanvang 15.30 uur) wordt in de St Urbanus in Ouderkerk aan de Amstel (Achterdijk 1) het Urbanus Zondagmiddag Concert getiteld Organ meets Jazz gegeven.

Ilse van Wuijckhuijse (sopraan), Jan Willems (organist) en Antoine Trommelen (sopraan-, alt- en tenorsaxofoon) spelen werken uit de 17de, 18de, 19de en 20ste eeuw van J.S. Bach,
L-J. Lefébure-Wély, E. Chausson, C. Franck, G. Fauré, P. Fletcher, N. Ogden, G. Gershwin, C. Porter, A. Piazolla en R. Parker & H. Charles.

Aan het begin van het concert wordt een programmaboekje uitgereikt met een toelichting op de composities en de teksten van de ten gehore gebrachte liederen.

Na het concert wordt een receptie aangeboden door Bakkerij Out, Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Ingrid van der Neut.

De toegang is gratis. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden om de onkosten te bestrijden.

 

Ilse van Wuijckhuijse (sopraan) volgde haar eerste zanglessen bij Jan Douwes aan het Conservatorium te Rotterdam. Zij vervolgde haar opleiding bij Judith Bouwman in Schiedam. Na haar studie nam ze zangles bij Jerry Korsmit (Breda). Ilse zingt in diverse koren. Daarbij treedt zij ook als solist op (o.a. in het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach). Samen met haar echtgenoot Jan Willems geeft zij regelmatig concerten.

 

Jan Willems (organist) studeerde bij Bram Beekman het hoofdvak ‘Orgel & Kerkmuziek’ aan het Brabants Conservatorium. Deze opleiding sloot hij in het voorjaar van 2008 met succes af. Daarnaast volgde hij bijvakken voor improvisatie bij Henco de Berg (vrije improvisatie) en Geert Bierling (liturgisch orgelspel). Hij was organist van de Sint-Paulusabdij te Oosterhout en de Sint-Bavokerk te Raamsdonk. Sinds 2007 is hij hoofdorganist van de Basiliek Sint-Jan-de-Doper te Oosterhout.

 

Antoine Trommelen (sopraan-, alt- en tenorsaxofoon) is autodidakt. Hij is een internationaal bekend musicus in het Dixieland-, Swing- en Mainstream repertoire.

Hij is leider van diverse (jazz)bands en heeft verschillende (solisten)prijzen gewonnen.

Hij heeft op nagenoeg alle Nederlandse Jazzfestivals opgetreden (inclusief het North Sea Jazz Festival) en met nationale en internationale jazzgrootheden gespeeld (o.a. Pim Jacobs, Thijs van Leer, Greetje Kauffeld, Denise Jannah).

Vijf maal is Antoine de leider geweest van de internationale Philips World Stars Jazz Band. Ook is hij diverse malen lid geweest van de Euro Top 8. Buiten de jazzmuziek maakte Antoine 13 jaar deel uit van de begeleidingsband van Guus Meeuwis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.