Langs de weg

Langs de weg

Datum: 19/05/2017 - 20/06/2017
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Dorpshuis

 Adnan Al Sabsabi exposeert in Dorpshuis Duivendrecht**

“ Langs de weg ”

 

Donderdag 18 mei heeft wethouder De Maa deze expositie in het Dorpshuis officieel geopend.
Tot 20 juni 2017 exposeert de autodidact tekenaar en schrijver Adnan Al Sabsabi een deel van zijn tekeningen in het Dorpshuis onder het motto “ Langs de weg ”.

Adnan haalt inspiratie uit zijn herinneringen aan Syrië waar hij tot 2014 heeft gewoond. Het thema gaat over de omgang van de mens met zijn omgeving.

Adnan heeft gekozen voor de titel ´langs de weg’: het landschap en de huizen uit de vooroorlogse periode, zoals hij zich wil herinneren. Maar nu een destructief verscheurd land is. Het exposeren van zijn werken is emotioneel geladen door alle gedachtenissen.

Langs de weg

Houtskool

Zijn werk bestaat uit landschappen, stadsaanzichten in houtskool met een bijzondere betekenis. “ De natuur en datgene wat de mens in de oudheid, en tot heden heeft gecreëerd moet worden beschermd. In mijn tekeningen wil ik dit duidelijk maken. Daarom brand ik de randen van het tekenpapier in. Het oogt als een lijst, maar laat ook de dramatiek zien van de dreigende vernietiging van onze samenleving.”

Vroeg geleerd

Als kind was Adnan al een fervent tekenaar en heeft zelfs in Berlijn een cursus mogen volgen. Het tekenen heeft hij vroeg geleerd van zijn moeder en van zijn oom, een internationaal bekend kunstenaar.

Eigenlijk wilde Adnan verder met tekenen en naar het college of fine Arts gaan in Damascus. Op aandrang van zijn vader is hij echter tandheelkunde gaan studeren.

Zijn tekenhobby en zijn beroep als orthodontist vallen samen als hij kijkt naar de compositie van zijn tekening en naar het gezicht van zijn patiënten. De esthetiek van de orthodontie ervaart hij ook als kunstuiting: het moet kloppen.

**De tentoonstelling is te zien tijdens de openingstijden van het Dorpshuis Duivendrecht:
dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.