Derde poëziefestival

Datum: 28/03/2014
Tijd: 19:30
Locatie: Kleine Kerk

Het is inmiddels al een bekend onderdeel van de jaarlijkse programmering van Stichting Kleinoot: een poëziefestival. Op 28 maart 2014 zal het voor de derde keer georganiseerd worden. Het thema is dit jaar: ‘Verbinden’. We sluiten daarbij aan bij het jaarthema van het Cultureel Platform van de gemeente Ouder-Amstel.

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een bezoek aan de stand van Plint en een boekhandel.

Om 20.00 uur begint het optreden van Klaske Oenema. Klaske Oenema is zangeres, beeldend kunstenaar en schrijver. Bekend zijn haar performances met overhead projector, waarvoor ze in 2006 de publieksprijs won van de Eindexamenexpositie van de Rietveld Academie en onder meer op Noorderslag en Crossing Border te zien was. Als singer-songwriter komt ze met minimalistisch vormgegeven, verstild breekbare en persoonlijke luisterliedjes. Recent was ze hiermee o.a. op Oerol te beleven. Haar tweede CD ‘Undecided Storm’ is dit jaar uitgekomen. Haar stem is zacht als pluche, de liedjes klinken kinderlijk eenvoudig en de beelden zijn vaak van betoverende schoonheid (Oor).

Na de pauze zal de poëziegroep van De Kleine Kerk een bijdrage leveren met het lezen van gedichten, afgewisseld met beelden en muziek. Teksten en muziek worden op elkaar afgestemd en bieden een ruim scala aan gedichten, van lichtvoetige teksten tot poëzie waarover je blijft nadenken. Dit onderdeel van het programma wordt al vele jaren hoog gewaardeerd.

Er zal ruim de tijd zijn om de stand van Stichting Plint met allerlei pöeziegadgets te bezoeken en ook zal een boekhandel aanwezig zijn met een ruime sortering poëziebundels. Rond half elf wordt de avond afgesloten met een glaasje en een hapje.

Datum: Vrijdag 28 maart 2014, aanvang 19.30 uur Entree: € 8,-, kaartverkoop aan de zaal Locatie: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.