De mythe van de markteconomie

Datum: 09/03/2016
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Kleine Kerk

De grootste show op aarde

Het in 2015 verschenen boek De grootste show op aarde van Koen Haegens is een duizelingwekkende reis door de financiële wereld en de schijnbaar alledaagse markten van nu, waar niets is wat het lijkt. Aan het einde wacht een blik op de echte economie, op het ware verhaal achter de grootste show op aarde.

De markt is overal. Van de supermarkt tot de arbeidsmarkt, van de woningmarkt tot de relatiemarkt: zelfs over de liefde wordt steeds vaker gesproken in termen van vraag en aanbod. We leven tenslotte in een markteconomie. Zelfs democratie lijkt tegenwoordig te gehoorzamen aan de wensen van de financiële markten.

De mythe van de markteconomie

Maar wat als dat alles niet waar is? Wat als die alomtegenwoordige, mysterieuze markteconomie er heel anders uitziet dan we denken – of zelfs helemaal niet bestaat? Die vragen houden Koen Haegens bezig sinds het uitbreken van de economische crisis, het moment waarop het grote publiek heel even de werkelijkheid achter het fraaie decor van de moderne economie te zien kreeg.

Koen Haegens

Koen-Haegens2

 

Koen Haegens is economisch redacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2012 verscheen zijn veelgeprezen debuut Neem de tijd. Overleven in de to-go maatschappij.

 

Op deze avond vertelt Koen Haegens over zijn boek en gaat erover met ons in gesprek.

De Linnaeusboekhandel is aanwezig met een boekenstand.

Datum:   Woensdag 9 maart, 20.00 uur
Plaats:     De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129,
1115 AP Duivendrecht
Spreker: Koen Haegens
Info:          www.pknduivendrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.