De Groene Dame

Datum: 19/01/2016 - 28/02/2016
Tijd: 00:00
Locatie: Dorpshuis

Expositie in het Dorpshuis Duivendrecht

Vanaf 19 januari tot 28 februari exposeert Pete Purnell in het Dorpshuis in Duivendrecht een serie foto’s die hij in de afgelopen twee jaren heeft geschoten tijdens zijn reizen naar Tromsø in Noorwegen.

Van portretfotografie naar “noorderlicht”

Vroeger was portretfotografie zijn grote passie, maar sinds zijn eerste “ontmoeting” met het noorderlicht is hij hiervan nogal ‘bezeten’ geraakt.

Aurora 4 Noorwegen

De Groene Dame

Purnell: “Het noorderlicht laat zich niet makkelijk fotograferen. Sommige hebben het over ‘de Groene Dame’, een wispelturig, mysterieus natuurverschijnsel dat zich niet zomaar laat zien. Zelfs als je aan alle voorwaarden voldoet – je reist naar een plek boven de poolcirkel en het is donker,  onbewolkt en min 20 graden – ook dan is er geen garantie dat het groene, mistige licht zal verschijnen. En als ze verschijnt is ze altijd weer anders. Soms als een boog, soms als een wapperend groen gordijn. Soms, als ze recht boven je hoofd zweeft, als een adembenemend licht dat straalt in alle richtingen. Die beelden vastleggen met de camera is de grote uitdaging.”

Pete Purnell

Over de jaren heen heeft Purnell regelmatig geëxposeerd in Amsterdam tijdens open ateliers in de Baarsjes. Ook in diverse galeries, Boekhandel Scheltema en de Oosterkerk Enkele uitschieters naar het buitenland waren Gallery Luksfera, Warschau, Poland (2006) en Gosport museum, Engeland (1998). Verder neemt Purnell regelmatig deel aan samenwerkingsprojecten met andere beeldende kunstenaars.

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis:
maandag t/ vrijdag van 10.00 – 21.00 uur
zaterdag van 10.00 – 16.00 uur
Adres:
Dorpshuis,
Dorpsplein 60
1115 CX  Duivendrecht
tel. 020 690 6156

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.