Aansprekende expositie Wester-Amstel

Datum: 10/07/2014 - 27/07/2014
Tijd: 12:00 - 16:30
Locatie: Wester-Amstel

Van 10 tot en met 27 juli (donderdag tot en met zondag) zijn bezoekers van harte welkom in de expositieruimte van de Buitenplaats Wester-Amstel. Zij kunnen hier de expressieve schilderijen van Helen Nieuwendijk bewonderen naast de beelden van speksteen, serpentijn en albast van Mien Tijssen.

Ook dit keer zijn twee bijzondere kunstenaars bereid gevonden hun recente werk te exposeren in de expositieruimte van de Buitenplaats Wester-Amstel. De buitenplaats is zonder twijfel een van de mooiste plaatsen aan de Amstel en een bijzondere plek voor een kunstenaar om zijn of haar werk tentoon te stellen.

Helen Nieuwendijk
Kunstenares Helen Nieuwendijk vindt de inspiratie voor haar schilderijen in haar dagelijkse omgeving. Ze vertaalt deze naar eenvoudige en geabstraheerde vormen. Haar werk drukt individuele expressie en emoties uit. Hieraan vooraf gaat een proces van experimenteren met ideeën en materiaalkeuzen. Helen Nieuwendijk werkt onder meer met acrylverf, oliepastel, collage en afvalmaterialen.

Mien Tijssen
Beeldhouwster Mien Tijssenmaakt haar beelden vooral van speksteen, serpentijn en albast omdat zij deze stenen met de hand kan bewerken. Soms wordt zij geleid door de vorm van de steen, soms door een vorm in haar gedachten. De kunstenares maakt zowel abstracte als figuratieve beelden. De weg van ruwe steen naar voltooid beeld is voor haar telkens weer een grote uitdaging.

Meer informatie
De expositieruimte is geopend van donderdag tot en met zondag (12.00 tot 16.30 uur). De toegang is gratis. Het adres van de Buitenplaats Wester-Amstel is Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen. Honden zijn op de Buitenplaats helaas niet toegestaan.

Kijk voor meer informatie op www.wester-amstel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.