6e poëzie festival

6e Poëzie Festival

Datum: 10/03/2017
Tijd: 19:45 - 22:45
Locatie: Kleine Kerk

Stichting Kleinoot organiseert het Zesde Poëziefestival ‘Naast de grote stad’

Het jaarlijkse poëziefestival van Stichting Kleinoot sluit dit jaar aan bij het thema van het Cultuurplatform Ouder-Amstel ‘Naast de grote stad’. Ouder-Amstel en Amsterdam zijn al eeuwenlang nauw met elkaar verweven. In een half uur sta je in het centrum van Amsterdam, maar in diezelfde tijd wandel je ook rustig langs de Amstel. Onze dorpskernen liggen dicht bij de grote stad, we zijn omgeven door snelwegen, treinen doorkruisen onze route en vliegtuigen werpen hun schaduwen over de weilanden. We kennen allemaal de voor- en nadelen van het wonen in een dorp met de grote stad onder handbereik. Zo dichtbij en toch een wereld van verschil. Deze aspecten zullen aan de orde komen bij het 6e Poëzie Festival.

6e Poëzie Festival

The City

De avond begint met een korte baanbrekende  Amerikaanse documentaire film “The City” uit 1939, waarin op een prachtige manier te zien is hoe een landelijke omgeving langzaam verandert in een industrieel en commercieel complex en de gevolgen daarvan voor de bewoners. Er zijn voordelen: er komt riolering en elektriciteit, maar de industrialisatie kent ook nadelen: vervuiling, overlast en vereenzaming. Grotere contrasten zijn niet denkbaar. Uiteindelijk biedt deze film ook een visionaire vooruitblik op een leven in een idyllische stad met wijken met veel groen en ruimte voor kinderen. De componist Aaron Copland schreef de muziek bij deze film die daarmee prachtig harmonieert. De film werd oorspronkelijk gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1939.

Poëziegroep

Na een korte pauze zal de Poëziegroep van De Kleine Kerk gedichten lezen die bij het thema ‘Naast de grote stad’ zijn gezocht: gedichten over de stad, de randen van de stad, het platteland en alle vormen daartussen. Er zullen bekende en minder bekende dichters en gedichten voor het voetlicht komen, afgewisseld met muziek en beelden. Teksten en muziek worden op elkaar afgestemd en bieden een mooie doorsnee van het thema.

Rond half elf wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Datum:  vrijdag 10 maart 2017
Tijd:       vanaf 19.30 uur
Plaats:    De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht
Entree:   € 10,– ; kaartverkoop aan de zaal;
Reserveren en info:  www.stichtingkleinoot.nl

Er is een boekhandel aanwezig met poëzie en andere boeken. Daarnaast kunt u poëziegadgets kopen van Plint. Voor meer informatie: Gerie Bouman, tel. 020-4160181.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.