Monumentendag 2020

Monumentendag 2020 in Duivendrecht

Kom het tweede weekend in september onze historische gebouwen en bijzondere objecten bekijken en ontdek ook het verhaal dat erbij hoort!

In het  groene boekenkastje tussen de twee monumentale hoeves – naast de Sint Urbanuskerk bij station Duivendrecht – ligt vanaf vrijdag 11 september 16 uur een stapeltje wandel/fietsboekjes door het dorp voor u klaar.

U kunt het hele weekend deze route wandelen of fietsen, achter elkaar of in delen, op de tijd dat het u goed uitkomt. Of als het weer het toelaat.

Deze route is ook leuk en interessant voor kinderen.

De geïllustreerde routeboekjes kunt u vrijdagmiddag 11 september en zaterdag 12 en zondag 13 september eveneens gratis ophalen bij Eetcafé Lotgenoten tegenover de kerk en de boerderijen.  En op het Dorpsplein bij De Eeterij en Casa Lisa, tijdens de openingstijden van de etablissementen.  Bij alle ophaalpunten  kunt u op het terras even pauzeren en genieten van een drankje of hapje. Ook familie en vrienden van buiten zijn uiteraard welkom!

Het reeds door de Stichting Oud-Duivendrecht voor oud en jong uitgewerkte programma rond het nationale thema ” LeermoNUmenten” houdt u van ons te goed tot volgend jaar.

Een van die programmaonderdelen 2020 kan gelúkkig wel uitgevoerd worden: maak buiten een foto of een tekening van een plekje in Duivendrecht, dat volgens u het beste en het mooiste laat zien van het landelijke en historische karakter van ons dorp. Details van indrukwekkende plekken zijn zéér welkom. Stuur uw afbeelding onder vermelding van de locatie én uw eigen naam aan het e-mailadres van de SOD: st.oud-duivendrecht@planet.nl . Wij zetten uw afbeelding  graag op onze website.

Onderweg komt u helaas tekstbordjes tegen die soms nauwelijks nog te lezen zijn. De historische werkgroepen in onze gemeente werken momenteel een plan uit om de monumentale aandachtspunten in de Waver, Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht van betere informatie te voorzien. Dat project wordt met ambtelijke ondersteuning gecombineerd met nieuwe fiets- en wandelroutes door de hele gemeente Ouder-Amstel.

In de week voor de Open Monumentendagen 2020  komt alle informatie over de activiteiten in onze gemeente paginagroot in het Weekblad voor Ouder-Amstel. En ook op grote posters in de dorpen. Geniet van ons erfgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.