Het doek valt

‘Het doek valt’ voor het Ouderkerks Toneel Gezelschap – Amstelland:

In het voorjaar hield het Ouderkerks Toneel Gezelschap – Amstelland een uitgebreide campagne in en rond Ouderkerk om nieuwe leden te werven.

Helaas heeft deze campagne om nieuwe leden en acteurs te werven niet mogen baten en daarom wordt het Ouderkerks Toneel Gezelschap Amstelland (OTG) na 70 jaar (!) opgeheven.

Dat is heel erg jammer, niet alleen voor de betrokkenen bij OTG  maar ook voor Ouderkerk,  want OTG speelt vrijwel altijd voor een uitverkochte zaal en heeft vanaf 1946  kwaliteitsvolle stukken uit verschillende genres over het voetlicht gebracht. De laatste jaren onder de professionele regie van Annette Nijder.

Toch bijzonder dat er meestal sprake is van volle zalen maar dat er geen belangstelling blijkt te bestaan om actief deel te nemen, in welke vorm dan ook, aan amateurtoneel.

Het ledental van OTG krimpt waardoor het steeds moeilijker wordt om de vele activiteiten die met een toneeluitvoering samenhangen uit te voeren. Een aantal zeer betrokken vrijwilligers ten spijt. En OTG ‘vergrijst’, de geringe leeftijdsdiversiteit beperkt teveel de keuze van het repertoire. Helaas zit er dan ook niets anders op dan ‘het doek definitief te laten vallen’.  Dat besluit is inmiddels op een algemene ledenvergadering genomen.

Laatste voorstelling

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november a.s. verzorgt OTG haar laatste toneeluitvoering: ‘De Meid’, een ‘komedie van de haat’, van Herman Heijermans.  Het is tevens de laatste keer dat de Jan Hekmanschool, waar we de laatste jaren zo bijzonder gastvrij zijn ontvangen, omgebouwd zal worden tot ‘dorpsschouwburg’.

OTG hoopt uiteraard dat deze voorstelling massaal bezocht gaat worden.

OTG neemt met pijn in het hart afscheid van een prachtig toneelgezelschap dat vanaf 1946 met veel inzet en plezier hele mooie toneelstukken over het voetlicht heeft gebracht. OTG behoorde, gezien haar lange staat van dienst, toch een beetje tot ‘het historisch erfgoed’ van Ouderkerk.

Bestuur, leden en vrijwilligers van OTG willen iedereen hartelijk  bedanken die OTG de afgelopen jaren, op welke manier dan ook, gesteund heeft.

Het doek valt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.