Cultuurprijs 2024

Cultuurprijs 2024

Thema: “Dialoog”

De Cultuurprijs van Ouder-Amstel voor beeldende kunst, bestaat uit een bedrag van € 500,- en de presentatie van het winnende kunstwerk gedurende een half jaar op een ereplaats in Duivendrecht en Ouderkerk a/d Amstel.
Deze prijs is mogelijk gemaakt door de gemeente Ouder-Amstel. Het Cultuurplatform (CPOA) heeft een deel van de historische werken van de gemeente, die decennia in een depot lagen, in 2013 mogen veilen en verkopen. Een deel van het bedrag dat hiermee verkregen is, heeft de gemeente beschikbaar gesteld aan het CPOA. Daarmee zal het CPOA vijf keer de uitreiking van de Cultuurprijs organiseren.

Deelnemen

Iedereen vanaf 12 jaar kan deelnemen aan de Cultuurprijs.
Opgeven vóór 1 augustus 2024 via onderstaand aanmeldingsformulier.
Het werk moet ingeleverd worden vóór 10 september.
Lees voor opgave onderstaand reglement even door.

Reglement Cultuurprijs 2024

 • Het CPOA heeft voor de periode 2024 het thema “Dialoog” gekozen. Het thema kan vrij geïnterpreteerd worden.
 • Het CPOA heeft een leeftijdsgrens ingesteld. Iedereen, professional of amateur van 12 jaar of ouder mag meedoen en moet woonachtig zijn in de gemeente Ouder-Amstel.
 • Alle vormen van beeldende kunst kunnen worden ingezonden. Het werk mag niet groter zijn dan 70 bij 90 cm. Een schilderij, foto, collage, e.d. moet een ophangmogelijkheid aan de achterkant hebben. Sculpturen moeten zelfstandig  (op de zelf meegenomen sokkel) kunnen staan en niet te zwaar zijn.
  De kunstwerken moeten makkelijk van het Dorpshuis in Duivendrecht naar het Gemeentehuis in Ouderkerk vervoerd kunnen worden.
  Per kunstenaar mag 1 werk ingeleverd worden.
 • Uw werk mag niet gesigneerd zijn. En  er wordt met klem gevraagd om de kunstwerken niet in de publiciteit en social media te brengen: Wij willen de bewoners en de selectiecommissie zo blanco mogelijk laten selecteren.
  De selectiecommissie wordt nog nader bekend gemaakt.
 • Inwoners van de gemeente Ouder-Amstel kunnen hun stem uitbrengen d.m.v. een stembriefje, voorzien van naam, te deponeren in de daarvoor bestemde bussen.
 • U dient zich van te voren in te schrijven vóór 1 augustus 2024 en door te geven met welke vorm van beeldende kunst u mee gaat doen. Aanmeldingsformulier staat op de website.
 • Het werk dient voor 10 september 2024 ingeleverd te worden. U krijgt daar nog bericht over.
 • Uw werk wordt geëxposeerd in de volgende periodes en locaties:
  In het Dorpshuis te Duivendrecht vanaf 10 september tot 1 oktober. 
  In het Gemeentehuis te Ouderkerk van 3 oktober tot 24 oktober.
  Ten tijde van de expositie is uw werk niet verzekerd. Er komt een feestelijke prijsuitreiking voor deelnemers en genodigden in het gemeentehuis te Ouderkerk.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Wietske Dikkers (Coherente),
tel.  020-6993164 of 06-42648958

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.