Cultuurprijs 2016 : wie wint?

Cultuurprijs van Ouder-Amstel
voor beeldende kunst

De Cultuurprijs van Ouder-Amstel voor beeldende kunst, bestaat uit een bedrag van € 500,- en de presentatie van het winnende kunstwerk gedurende een half jaar op een ereplaats in Duivendrecht en Ouderkerk a/d Amstel.
Deze prijs is mogelijk gemaakt door de gemeente Ouder-Amstel. Het Cultuurplatform (CPOA) heeft een deel van de historische werken van de gemeente, die decennia in een depot lagen, mogen verkopen. Een deel van het bedrag dat hiermee verkregen is, heeft de gemeente beschikbaar gesteld aan het CPOA. Daarmee zal het CPOA 5 keer de uitreiking van de Cultuurprijs organiseren.
Het Cultuur Platform Ouder-Amstel organiseert in 2016 voor de tweede keer de uitreiking van de Cultuurprijs voor beeldende kunst.
Dit keer is het thema “Naast de grote stad”.

Cultuurprijs  2016      :      wie wint?

Dit is een eerste berichtgeving. Onderstaand reglement wordt nog aangepast. Genoemde data kunnen nog wijzigen. Uiterste datum van deelnameopgave staat vast op 13 maart 2016. Opgaveformulier staat binnenkort op deze website.

Reglement Jaarlijkse Cultuurprijs Ouder-Amstel

    • Het CPOA heeft voor 2016 het thema “Naast de grote stad” gekozen. U dient uw werk rond dit thema uit te voeren.
    • Het CPOA heeft een leeftijdsgrens ingesteld. Iedereen, professional of amateur van 12 jaar ouder mag meedoen en moet woonachtig zijn in de gemeente Ouder-Amstel.
    • Alle vormen van beeldende kunst kunnen worden ingezonden. Het werk mag niet groter zijn dan 70 bij 90 cm. Een schilderij, foto, collage, e.d. moet een ophangmogelijkheid aan de achterkant hebben. Sculpturen moeten zelfstandig kunnen staan
    • Uw werk mag niet gesigneerd zijn. En  er wordt met klem gevraagd om de kunstwerken niet in de publiciteit en social media te brengen: Wij willen de bewoners en de selectiecommissie zo blanco mogelijk laten selecteren.
     De selectiecommissie bestaat uit: Marianne Wintershoven (lid CPOA en kunstenares), Yvetta Kuchar (lid CPOA en verzorgt de tentoonstellingen in het gemeentehuis), Sonja Jansen (kunstenares en verzorgt de tentoonstellingen in het Dorpshuis) en Jacqueline de Maa (wethouder cultuur). Bewoners kunnen hun stem uitbrengen d.m.v. een stembriefje, voorzien van naam, te deponeren in daarvoor bestemde bussen.
    • U dient zich van te voren in te schrijven vóór 14  maart 2016 en door te geven met welke vorm van beeldende kunst u mee gaat doen. Binnenkort treft u een aanmeldingsformulier aan op onze website.
    • Het werk dient op 29 maart ingeleverd te worden: plaats en tijdstip zullen nader bekend gemaakt worden aan de aangemelde kunstenaars.
    • Uw werk wordt geëxposeerd in de volgende periodes en locaties:
     – in het gemeentehuis te Ouderkerk van 4 t/m 22 april 2016
     – in het Dorpshuis te Duivendrecht vanaf 25 april 2016 Ten tijde van de expositie is uw werk niet verzekerd.
    • Er komt een feestelijke prijsuitreiking voor deelnemers en genodigden in het nieuwe Dorpshuis in Duivendrecht.
    • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.