Zondagmiddagconcert Urbanus

Datum: 17/05/2015
Tijd: 15:30 - 16:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Urbanus Operaconcert

Op zondag 17 mei om 15.30 uur zal in de St. Urbanuskerk (Achterdijk 1, Ouderkerk aan de Amstel) een concert getiteld ‘Een reis door operaland’ worden gegeven door Susanne Brussee-Van de Vosse (sopraan), Valerie Friessen (alt), Leo van der Plas (tenor) en Peter Arink (bas). Zij zullen aan de vleugel worden begeleid door Hans van Beelen.

Op het programma staan aria’s, duetten, terzetten en kwartetten uit opera’s van Georg Friedrich Händel (Giulio Cesare), Wolfgang Amadeus Mozart (Don Giovanni),
Gaetano Donizetti (Don Pasquale en L’elisir d’amore), Gioacchino Rossini (L’Italiana in Algéri), Giuseppe Verdi (La forza del destino en La Traviata), George Bizet (Carmen en De parelvissers) en Jacques Offenbach (Les contes d’Hoffmann).

 

Susanne Brussee – van de Vosse studeerde klassieke zang en opera aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij geeft lied en opera recitals en zingt diverse oratoria.

Zij geeft zanglessen, zangworkshops en stemvorming aan koren.

Valérie Friesen behaalde haar diploma solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar repertoire ligt op het gebied van het Oratorium en de Opera. Ze zong o.a. bij De Nieuwe Opera Akademie, bij Opera Trionfo en de Nationale Opera.

Leo van der Plas studeerde viool en solozang aan het conservatorium te Maastricht. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij maakte deel uit van de Opera Studio en was te horen in diverse producties bij Opera Zuid, De Nationale Reisopera, De Nederlandse Opera en Opera Trionfo.

Peter Arink studeerde aan het conservatorium te Enschede en vervolgens aan het conservatorium te Utrecht. Hij zingt in binnen/ en buitenland o.a. bij de Nationale Reisopera, de Opera du Rhin, Opera Hall en de Nederlandse Opera.

Hans van Beelen studeerde piano aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in den Haag en vervolgens aan het conservatorium van Amsterdam. Hij won als pianist prijzen op verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. Hij begeleidt regelmatig solisten en operagezelschappen.

Na afloop van het concert zal U een receptie worden aangeboden door Bakkerij Out, Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Ingrid van der Neut.

Bij de uitgang wordt na afloop een collecte gehouden voor het continueren van de Urbanus Concerten alsook ten behoeve van het onderhoud van het Vollebregt Orgel.

De toegang tot het concert is gratis.
Na afloop wordt een deurcollecte gehouden om de onkosten te dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.